‎Alegeri legislative în Germania: Victorie cu gust amar pentru Merkel (VIDEO)

Angela Merkel a fost aclamată de susținătorii ei duminică seara după anunțul rezultatelor alegerilor legislative germane. Dar victoria așteptată a cancelarului are un gust amar. Tabăra conservatoare a atras doar unul din trei alegători. “Angie” a admis un scor dezamăgitor (între 32,5% – 33,5% din totalul voturilor, conform estimărilor posturilor TV) și a luat act de succesul istoric al partidului de extremă dreapta AfD (13-13,5% din totalul voturilor).
“Bineînțeles că ne așteptam la rezultate mai bune”, a spus ea, “dar nu trebuie să uităm că am trecut prin patru ani exigenți. De aceea sunt mulțumit că am realizat obiectivele campaniei noastre. Cu CDU și CSU, suntem forțele cele mai puternice. Suntem responsabili de formarea unui guvern și nimeni nu poate să se pronunțe împotriva noastră.
Vrem să-i recuperăm pe cei care au votat pentru AfD cu soluții la problema lor, ocupându-ne de dificultatea lor și, parțial, de temerile lor, dar mai ales, înainte de toate, printr-o politică bună”.
Chiar dacă este cel mai grav scor al Angelei Merkel, ea obține totuși un al patrulea mandat, după doisprezece ani de putere. Rămâne să formeze o coaliție care să conducă, o sarcină care pare foarte complexă. (Anima News)

http://fr.euronews.com/2017/09/24/victoire-en-demi-teinte-pour-merk

Comments

comments

Be the first to comment on "‎Alegeri legislative în Germania: Victorie cu gust amar pentru Merkel (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*