11 teroriști uciși în urma bombardării unui tunel descoperit în Israel

Gruparea teroristă islamistă pro-iraniană Hamas a declarat că 11 dintre ”activiștii” săi au fost uciși în explozia, luni după-amiază, a unui tunel săpat din interiorul Fâșiei Gaza spre teritoriul israelian, lângă kibuțul Kissufim.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene,  generalul Ronen Manelis, a declarat reporterilor că tunelul a fost descoperit pe teritoriul israelian, lângă gardul de frontieră, în fața orașului Khan Yunis. Tunelul era încă în construcție, potrivit lui Manelis, fapt ce susține afirmația grupării teroriste Hamas privind moartea membrilor săi.
Agenția palestiniană de știri ”Ma’an” a informat că avioanele forțelor aeriene israeliene zburau de la est la vest în jurul lui Khan Yunis când s-a auzit explozia, dar nu este clar cum s-a produs demolarea tunelului.
Tunelul a fost localizat prin mijloace tehnologice într-o zonă în care bariera de securitate nu a fost încă ridicată pentru a bloca tunelurile.
Manelis a numit săparea tunelului drept o ”încălcare flagrantă a suveranității israeliene”, fapt care a necesitat un răspuns militar. El a spus că armata israeliană (Țahal) consideră Hamas responsabil pentru orice activitate din Fâșia Gaza și era conștientă de faptul că tunelul a fost săpat.
Manelis a subliniat că Israelul nu caută o escaladare în Gaza și nu are nici un interes într-o confruntarea militară. El a adăugat că Țahal a dispus de informații precise cu privire la liniile principale ale tunelului și deși acesta nu reprezintă un pericol imediat, în cele din urmă s-a decis că ar fi mai bine ca el să fie distrus.
Manelis s-au abținut de a răspunde dacă tunelul a fost săpată de Hamas sau de Jihadul islamic. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "11 teroriști uciși în urma bombardării unui tunel descoperit în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*