Activiști pro-palestinieni în Argentina: “Netanyahu este Hitler”

Autor: Daniel SEGAL / Anima News /

Astăzi, luni, cu ocazia începerii primei vizite a premierului israelian Beniamin Netanyahu în Argentina, manifestanți pro-palestinieni au plasat în capitala țării, Buenos Aires, pancarte pe care stă scris că Netanyahu este ”căutat” pentru ”crime împotriva drepturilor omului și genocid palestinian”.
Pe afișe, care fac apel la ample demonstrații, stă scris de asemenea: ”Sioniști, ieșiți din Palestina. Afară Netanyahu!”.
Pe alte postere, este scris că Netanyahu este Hitler, alături de o fotografie a premierului israelian îmbrăcat în uniformă SS.
Toate aceste afișe pregătesc un protest pro-palestiniene ce urmează a avea loc în oraș în timpul zilei.

Primul ministru Beniamin Netanyahu a plecat din Israel duminică seara pentru a efectua prima vizită a unui șef al guvernului israelian în America latină.
Primul ministru, însoțit de soția lui, Sarah, va vizita Argentina, Columbia și Mexic, înainte de a se deplasa la New York, unde va vorbi în fața Adunării generale a Națiunilor Unite și se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump.
Beniamin Netanyahu se va întâlni cu președintele argentinian Mauricio Macri, considerat un prieten al comunității evreiești. În timpul întâlnirii este preconizată semnarea unor documente privind colaborarea dintre Israel și Argentina. De asemenea, în timpul vizitei la Buenos Aires, Netanyahu va participa la ceremonii comemorative în memoria victimelor celor două atacuri teroriste devastatoare împotriva evreilor și israelienilor,care au avut loc la începutul anilor nouăzeci.
În urma expunerii afișelor și pancartelor anti-Israel și împotriva premierului Netanyahu, vice-președintele Organizației Mondiale Sioniste, Yaakov Hagual, a declarat: “Considerăm drept acțiuni extrem de grave afișarea acestor pancarte tocmai în această zi istorică, când primul ministru israelian vine în Argentina. Aceasta este o vizită istorică”.
Conform lui, “tocmai în această zi, sunt afișate aceste pancarte care îndeamnă la antisemitism și ură împotriva Israelului. Organizația Mondială Sionistă va continua să lupte împotriva acestui flagel”. (Daniel Segal, Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Activiști pro-palestinieni în Argentina: “Netanyahu este Hitler”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*