Administrația Trump amenință cu închiderea biroul palestinian din Washington DC

Departamentul de Stat al SUA a amenințat că va închide misiunea diplomatică palestiniană din Washington DC, dacă Autoritatea Palestiniană nu va începe negocieri de pace serioase cu Israelul.
Secretarul de stat american Rex Tillerson a stabilit că palestinienii au încălcat legile SUA care permit consulatului lor să rămână deschis, au declarat oficialii Departamentului de Stat.
Trump are 90 de zile pentru a lua decizia de a închide biroul. Dacă, după această perioadă, Trump stabilește că palestinienii au intrat în ”negocieri directe și semnificative cu Israelul”, atunci biroului i se va permite să rămână deschis.
Ministrul palestinian de Externe, Riad Malki, a declarat sâmbătă că palestinienii nu vor ceda la ”șantajul” exercitat de către SUA. Malki a declarat pentru Radio Palestina că palestinienii așteaptă un comunicat ulterior din partea guvernului SUA, adăugând că ”mingea este acum în terenul american”.
Potrivit Departamentului de Stat, biroul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) trebuie să se supună unei legi a SUA care interzice orice apel ca israelienii să fie urmăriți penal pentru crime împotriva palestinienilor.
Președintele palestinian Mahmoud Abbas este acuzat că a trecut această linie atunci când, în luna septembrie, a cerut ca israelienii să fie urmăriți penal de Curtea Penală Internațională (ICC).
Vorbind la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Abbas a cerut ICC să ”deschidă o investigație și să acuze oficialitățile israeliene pentru implicarea lor în activitățile de colonizare și agresiune împotriva poporului nostru”.
OEP este organizația care-i reprezintă oficial pe toți palestinienii, și, deși SUA nu recunoaște oficial Palestina ca stat, OEP menține un birou în Washington, care ajută la facilitarea contactului dintre oficialii americani și palestinieni.
Ginerele și consilierul lui Trump, Jared Kushner, conduce eforturile SUA de a se ajunge la pace între Autoritatea Palestiniană și Israel, oficialii Casei Albe lucrând la o propunere de pace, ale cărei detalii nu au fost făcute publice.
În prezent, nu există negocieri de pace între palestinieni și israelieni. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Administrația Trump amenință cu închiderea biroul palestinian din Washington DC"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*