Agenția Sana: Armata siriană a interceptat rachete israeliene in apropiere de Damasc

Apărarea aeriană a armatei siriene a interceptat și a distrus ”cel puțin două rachete israeliene” care vizau ”o poziție militară” din provincia Damasc, a informat astăzi, sâmbătă, agenția oficială siriană Sana.
„Inamicul israelian a tras mai multe rachete sol-sol asupra unei poziții militare din provincia Damasc“, a raportat agenția.
De partea sa, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), a informat că presupusele rachete israeliene au vizat ”pozițiile regimului sirian și ale aliaților săi” în sud-vestul Damascului în cursul nopții de vineri spre sâmbătă și că explozii puternice au fost auzite chiar și în capitală.
Cu puțin timp înainte de aceste informații, mass-media din Israelul a raportat că forțele aeriene israeliene au lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o bază militară iraniană lângă Damasc, în Siria.
Potrivit rapoartelor preliminare, cel puțin o rachetă a lovit baza respectivă, situată lângă Al-Kiswa, la aproximativ 13 kilometri sud de Damasc, în timp ce alte câteva rachete au fost interceptate de sistemele de rachete antiaeriene siriene.
Ca de obicei, armata israeliană nu a confirmat și nici nu a negat informațiile transmise de mass media.
În acest context, reamintim că, duminica trecută, primul ministru israelian Beniamin Netanyahu l-a avertizat pe președintele sirian Bashar Assad că Israelul va interveni militar în războiul civil sirian, dacă guvernul de la Damasc va permite Iranului să-și stabilească o prezență militară în Siria. Armata israeliană a efectuat deja atacuri aeriene similare în apropierea aeroportului internațional Damascus în septembrie, vizând un depozit de arme al grupului șiit libanez Hezbollah, situat într-o zonă cunoscută drept un bastion al grupului terorist.

În general, statul evreu nu confirmă sau neagă acuzațiile de raiduri individuale atribuite Israelului în Siria.
Cu toate acestea, în aprilie 2016, primul ministru israelian a recunoscut, pentru prima dată, că armata a atacat zeci de convoaie care transportau arme destinate Hezbollah, care s-a opus Israelulului într-un război devastator în 2006, iar acum luptă alături de regimul de la Damas.
De atunci, Netanyahu a făcut aluzie la ”zeci” de atacuri efectuate de avioanele israeliene împotriva obiectivelor Hezbollah din Siria.
Israelul acordă o atenție deosebită evoluției conflictului sirian, pentru a nu fi exploatat de cel mai mare dușman al său, Iranul, pentru ca acesta să permită aliaților săi să fie prezenți de-a lungul graniței nordice de pe Podișul Golan și să construiască baze militare acolo. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Agenția Sana: Armata siriană a interceptat rachete israeliene in apropiere de Damasc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*