Andrea GHIȚĂ: JUDEN RAUS – o inscripţie infamă în gara Clujului

În după amiaza de 1 noiembrie 2017, cineva posta pe Facebook o fotografie cu o inscripție antisemită infamă, pe unul dintre stâlpii peronului Gării CFR din Cluj. Suntem în seara de 3 noiembrie şi inscripţia continuă să fie la locul ei. În aceste condiţii nu pot trage altă concluzie decât că administraţiei gării, Căilor Ferate Române puţin le pasă de inscripţiile şi simbolurile antisemite care poluează peronul.
Poliţia a fost sesizată de jurnaliştii de la Ştiri TVR Cluj, care aflaseră de la colegii lor de la Radio Cluj… Deocamdată nu cunoaştem rezultatele cercetărilor poliţiei.
Judecând antecedentele recente, precum profanarea cimitrelor şi celelalte inscripţii antisemite, antimaghiare sau împotriva romilor, nu am nicio speranţă că făptaşii vor fi identificaţi, însă dacă mă gândesc că inscripţiile antisemite mâzgălite pe Templul Memorial al Deportaţilor, în luna iunie – în preajma comemorării martirilor evrei din Cluj – şi inscripţia din gară, apărută acum – în preajma Nopţii de Cristal – luând în consideraţie ortografierea corectă a lozincilor infame sunt destul de îngrijorată…
MCA Romania – The Center for Monitoring and Combating Antisemitism in Romania a adresat o sesizare Căilor Ferate Române, Procurorului General al României şi Ministerului Transporturilor. Serviciul de comunicare de la Căile Ferate Române a redirecţionat sesizarea – cu mare promptitudine – către CFR Călători, care – la rândul ei – l-a trimis la CFR infrastructură care administrează gările.
Urmărim cursul evenimentelor.

Andrea Ghiţă / ”Baabel”

Sursă Foto facebook Andra Camelia Cordoş

Comments

comments

Be the first to comment on "Andrea GHIȚĂ: JUDEN RAUS – o inscripţie infamă în gara Clujului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*