Arabia Saudită neagă vizita secretă a prințului moștenitor în Israel

FILE PHOTO: Saudi Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman waves as he meets with Philippine President Rodrigo Duterte in Riyadh, Saudi Arabia, April 11, 2017. Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout/File Photo via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Riyad a negat orice vizită a unui oficial saudit în Israel, spunând că are „nimic de ascuns“, atunci când vine vorba să anunțe deplasările liderilor săi în străinătate.
„Tot ceea ce au informat unele surse media cu privire la o presupusă vizită secretă a unui responsabil saudit în Israel, este total nefondat“, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului saudit al Afacerilor Externe, citat de agenția de stat SPA.
”Arabia Saudită a fost întotdeauna transparentă cu privire la contactele și vizitele (oficialilor) în străinătate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Mai multe surse media au informat că prințul moștenitor saudit Mohamed bin Salman Al Saud a vizitat in secret Israelul și s-a întâlnit cu oficialități israeliene. Informațiile nu au fost niciodată confirmate, chiar dacă un oficial israelian, care a dorit să rămână anonim, a declarat pentru AFP că oficialul saudit s-a aflat în Tel Aviv în luna septembrie a acestui an.
Riyad a propus în 2002 un plan de pace conform căruia țările arabe vor recunoaște Isrelul dacă acesta se va retrage ”din toate teritoriile ocupate în 1967” și va susține crearea unui stat palestinian.
Chiar dacă acest plan a rămas literă moartă, interesele Israelului și al unor țăril arabe, cum ar fi Arabia Saudită, ar putea converg pe unele subiecte, cum ar fi Iranul, rivalul lor regional. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Arabia Saudită neagă vizita secretă a prințului moștenitor în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*