Arabia Saudită: ”Trebuie să normalizăm relațiile dintre lumea arabă și Israel”

Ziarul libanez ”Al-Akhbar” a publicat o scrisoare între ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir și prințul moștenitor saudit, Muhammad bin Salman, privind relațiile cu Israelul. Documentul detaliază de ce și cum să se normalizeze relațiile dintre lumea arabă și Israel. Se susține, de asemenea, că, la început, opinia publică din lumea arabă va avea dificultăți să accepte acest lucru, dar este în interesul suprem al arabilor.
Documentul susține, de asemenea, că trebuie găsită o soluție pentru conflictul arabo-palestinian, și în special pentru conflictul israeliano-palestinian, iar în acest caz, se propune, de asemenea, un plan detaliat cu privire la modul cum poate fi realizat acest lucru.
Surse arabe susțin că este vorba un alt război psihologic, ca parte a războiului și a amenințărilor reciproce dintre Arabia Saudită și Iran, fiecare parte folosind mass-media pentru a se defăima reciproc.

Hezbollah: ”Arabia Saudită îndeamnă Israelul să atace Libanul”

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a criticat Arabia Saudită pentru informațiile care „încurajează Israelul să atace Libanul, și chiar i-a cerut (statului evreu, n,r,) să o facă în schimbul a zeci de miliarde de dolari”.
Nasrallah a spus în discursul său că Israelul lucrează ”umăr la umăr pentru a ajuta Riadul” și a acuzat statul evreu că l-a ajutat pe Jibat al-Nusera să intre în Siria. El a avertizat Israelul să nu facă o ”eroare de calcul sau o încercare de a profita de situație. Israelienii cred că suntem speriați. Suntem cei mai puternici în fața oricărei amenințări. Le urmărim”.
Totodată, el a notat însă că nu a văzut un scenariu rezonabil pentru un război cu Israelul în Liban. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Arabia Saudită: ”Trebuie să normalizăm relațiile dintre lumea arabă și Israel”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*