Arabii palestinieni îngijorați de revenirea Israelului în Africa

Beniamin Netanyahu în Africa de Vest, la summit-ul Ecowas

Delegatul OEP la Liga arabă, Jamel Al-Shubaqi, a solicitat o reuniune de urgență a organizației, ca urmare a reconcilierii Israelului cu multe țări din Africa. Acest subiect va fi discutat la următorul summit al Ligii arabe, care va avea loc, luni, la Cairo.

După participarea rapidă, dar foarte reușită și productivă, a lui Beniamin Netanyahu în Africa de Vest, Jamel Al-Shubaqi a “acuzat” Israelul de dorința de a-și atrage sprijinul acestor țări în detrimentul sprijinirii de către ele a cauzei arabo-palestiniene!

La ultima reuniune a Ligii arabe în Amman, această problemă a fost deja ridicată de către reprezentantul Autorității Palestiniene. Atunci a fost luată decizia de a consolida relațiile cu Statele Unite Africane (OUA) pentru unicul scop de a bloca încălzirea spectaculoase a relațiilor dintre Israel și de multe țări africane.

În timpul vizitei sale în Liberia și participării la summit-ul Ecowas, Beniamin Netanyahu a avut întâlniri separate cu doisprezece șefi de state africane. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Arabii palestinieni îngijorați de revenirea Israelului în Africa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*