Armata israeliană se pregătește pentru cel mai mare exercițiu militar din ultimii 20 de ani

Marți, mii de soldați și rezerviști israelieni se pregătesc să înceapă desfășurarea unui exercițiu militar de simulare, care va permite armatei israeliene să se antreneze în cazul în care guvernul îi va ordona să „învingă“ miliția teroristă libaneză Hezbollah.
Manevrele, cunoscute sub numele de „Or Hadagan“ în ebraică, vor începe marți dimineața și se vor încheia la 14 septembrie, ele incluzând mobilizarea de nave de război, drone, elicoptere și avioane de luptă, a declarat armata.
Potrivit unui comandant israelian, scopul exercițiului este de a „testa capacitatea comandamentului din nordul țării și a batalioanelor implicate, de a acționa într-o situație de urgență“.
Practic, în următoarele două săptămâni, armata va efectua mai multe incursiuni simultane în nordul Israelului dinspre sudul Libanului, în timp ce va pregăti evacuarea civililor situați în mai multe sate care ar putea fi vizate de rachete în caz de război.

Aceasta este prima dată, din 1998, când Israelul va efectua un exercițiu de o asemenea amploare. În urmă cu 20 ani, a avut loc un antrenament asemănător, cînd Israelul s-a pregătit pentru a face față unui război cu Siria. Atunci, antrenamentul a fost realizat sub conducerea lui Meir Dagan – devenit ulterior șef al Mossad – și exercițiile de astăzi, marți, vor purta numele său, pentru a-i onora memoria.
Un înalt ofițer al armatei israeliene a anunțat în luna mai, că un centru de formare, primul de acest gen, situat la granița libaneză, o copie „la centimetru“ a unui sat libanez controlat de Hezbollah, a devenit operațional.
În interiorul acestui oraș artificial, soldații se găsesc în situația de a se confrunta cu alți soldați israelieni care joacă rolul de membrii Hezbollah, folosind tehnici de luptă specifice mișcării șiite, care necesită o studiere aprofundată.
De mai mulți ani, Hezbollah își perfecționează tehnicile de luptă în Siria, unde se luptă pe teren cu drone și diverse tehnologii noi. Confruntate cu această provocare, trupele israeliene se antrenează intens pentru a simula mai multe atacuri transfrontaliere și lupte în zonele populate. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Armata israeliană se pregătește pentru cel mai mare exercițiu militar din ultimii 20 de ani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*