Astăzi, marți, vor avea loc funeraliile pilotului israelian decedat, ieri noapte, într-un accident aviatic

Astăzi, marți, la ora 18.30, la cimitirul militar din Haifa, se vor desfășura funeraliile pilotului militar israelian maior (în rezervă) David Zohar, în vârstă de 43 de ani, care a murit în noaptea de luni spre marți, în urma prăbușirii unui elicopter militar în partea de sud a Israelului.
Co-pilotul său, al cărui nume nu a fost dat publicității, rănit grav în acest accident, se află la terapie intensivă.
Armata a deschis o anchetă în urma acestui incident și a oprit la sol toate tipurile de elicoptere Apache AH IAH-64A până la o notificare ulterioară, a declarat un purtator de cuvant.
Înainte de incident, care a avut loc după un zbor de antrenament planificat ca parte a unui program pentru a readuce în serviciul armatei aparatele Apache, pilotul elicopterului ar fi raportat că a constatat o defecțiune tehnică a motorului.
La inceputul acestui an, întreagii flote de elicoptere Apache i-a fost interzis zborul, în urma descoperirii unei fisuri la rotorul din spate al unuia dintre motoare. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Astăzi, marți, vor avea loc funeraliile pilotului israelian decedat, ieri noapte, într-un accident aviatic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*