Atacul de la Notre-Dame: Suspectul “a pretins a fi un soldat al Statului Islamic”

Un ofițer de poliție a fost atacat cu un ciocan, marți după-amiază, în piața din fața catedralei Notre-Dame din Paris, de un bărbat care a fost rănit la rândul său, conform unui comunicat al poliției.
Ofițerul de poliție a fost rănit ușor. Unul dintre colegii săi a ripostat cu arma de serviciu, rănindu-l pe atacator.

Sute de persoane care se aflau în catedrală în momentul producerii incidentului au fost lăsate să plece după ce poliţia a securizat zonă.
În urma acestei agresiuni, departamentul anti-terorist al poliției franceze a deschis o anchetă. Potrivit ministrului de Interne, Gérard Collomb, agresorul “a fost un student algerian” și a strigat în timpul atacului: “Aceasta este pentru Siria”. Ministrul a mai declarat că atacatorul avea asupra lui mai multe cuţite de bucătărie. Collomb a mai precizat că primele informaţii sugerează că suspectul ar fi acţionat de unul singur.
În plus, potrivit unei surse apropiate anchetei, suspectul “a pretinst a fi un soldat al califatului (Statul Islamic)”.

Catedrala Notre-Dame, situată în inima Parisului turistic, este una dintre cele mai vizitate monumente din Europa, cu 13 milioane de intrări pe an.
Acest incident a avut loc în contextul unor amenințări teroriste de mare amploare și într-o țară plasată sub regimul excepțional al stării de urgență. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Atacul de la Notre-Dame: Suspectul “a pretins a fi un soldat al Statului Islamic”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*