Atacurile din Teheran: Cel puţin 7 morţi şi 4 oameni luaţi ostatici (VIDEO)

Bilanţul atacurilor armate de la Teheran, care au vizat Parlamentul iranian şi Mausoleul Ayatollahului Khomeini, a ajuns la cel puţin şapte morţi, în timp ce alţi patru oameni au fost luaţi ostatici, informează agenţia de ştiri Tasnim, citată de Reuters.
Mai mulţi atacatori au deschis focul în Parlamentul iranian, pentru ca aproximativ o oră mai târziu, cel puţin un individ să atace Mausoleul Ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran, monument situat la câţiva kilometri de sediul legislativului.
Un membru al personalului de securitate a fost ucis şi alte cel puţin două persoane au fost rănite după ce un individ a deschis focul în Parlamentul de la Teheran, informează Reuters.
Agenţia Tasnim a mai relatat că există informaţii încă neconfirmate care indică faptul că atacatorii ar fi luat patru ostatici în incinta Parlamentului.
Un parlamentar a declarat că unul dintre agresori a fost înconjurat de forţele de securitate, iar toate ieşirile clădirii au fost blocate, potrivit ISNA.

 


Aproape simultan, cel puţin un atacator a deschis focul la Mausoleul Ayatollahului Khomeini, rănind mai mulţi oameni.
Un oficial de la mausoleu a declarat pentru agenţia IRNA că atacatorul a detonat o bombă pe care o avea asupra lui.
Până în acest moment nu se cunosc motivaţia şi identitatea atacatorilor.
Un martor ocular a declarat pentru Reuters că forţele de securitate au intervenit şi incidentul de la Parlamentul iranian s-a terminat.
Agenţia de ştiri semioficială Fars, preluată de BBC News online, informează că trei indivizi au atacat mausoleul aflat în sudul oraşului Teheran. Doi dintre ei au deschis focul în direcţia vizitatorilor, în timp ce un al treilea individ a detonat un dispozitiv explozibil pe care îl avea asupra lui.
Un parlamentar iranian a spus pentru agenţia IRIB că trei indivizi au participat la atacul din Parlament, aceştia fiind înarmaţi cu două puşti de asalt de tip AK-47 şi un pistol.

Comments

comments

Be the first to comment on "Atacurile din Teheran: Cel puţin 7 morţi şi 4 oameni luaţi ostatici (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*