Atentat în Peninsula Sinai: Potrivit Israelului, 4 dintre teroriști sunt foști membri ai Hamas

Coordonatorul guvernul israelian în teritoriile palestiniene, generalul Yoav Mordechai, a declarat că patru foști membri ai grupului terorist Hamas, cu sediul în Gaza, au participat la atentatul organizat de Statul Islamic vineri în Peninsula Sinai, acțiune teroristă în urma căreia au fost uciși 23 de militari egipteni și alți zeci au fost răniți. Conform oficialililor egipteni, o mașină-capcană a pătruns într-un post de control militar din satul Al-Barth, după care mai mulți indivizi mascați au declanșat un atac armat.
Potrivit înaltului oficial al armatei israeliene, patru dintre teroriștii care au participat la acest atac au aparținut anterior aripii militare a Hamas, înainte de a se alătura Statului Islamic.
“Hamas și Statul Islamic sunt două fețe ale aceleiași monede”, a postat el pe Facebook.

Generalul Yoav Mordechai

Aceste informații, a căror origine nu a fost comunicată, demonstrează potrivit lui, faptul că, în realitate, Hamas nu ajuta Egiptul în lupta împotriva jihadiștilor în Sinai, ci, dimpotrivă, permite, “trecerea liberă de elemente teroriste, între Gaza și peninsula Sinai, și vice-versa”.
Cel puțin 23 de soldați egipteni, inclusiv un locotenent-colonel al Forțelor speciale, au fost uciși, iar 33 au fost răniți vineri, în atentatul din nordul Peninsulei Sinai. A doua zi, poliția egipteană a susținut că a ucis 14 presupuși jihadiști.
Acest atac este unul dintre cele mai mortale pentru armata guvernului de la Cairo, de la începutul, cu patru ani în urmă, a unui val de atentate teroriste desfășurate de către grupuri teroriste împotriva militarilor și polițiștilor, în urma cărora au murit sute de persoane.

Peninsula Sinai este teatrul unei insurecții islamiste, care a crescut în intensitate de la înlăturarea de către armată a președintelui Mohamed Morsi, în vara anului 2013.
Insurgenții, care au luat numele de “Provincia Sinai” (Wilayat Sinai, în arabă) stabilindu-și baza în peninsula egipteană, au declarat supunere, în 2014, organizației teroriste Stat islamic (SI). / Anima News

Comments

comments

Be the first to comment on "Atentat în Peninsula Sinai: Potrivit Israelului, 4 dintre teroriști sunt foști membri ai Hamas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*