Atentat sinucigaș la Damasc: Cel puțin 19 morți și numeroși răniți

Cel puțin 19 persoane au fost ucise și altele rănite astăzi, duminică, într-un atentat sinucigaș cu bombă care a zguduit estul capitalei siriene Damasc, a informat televiziune de stat siriană, care a făcut referire, de asemenea, și la alte două atacuri dejucate.
“Autoritățile competente au urmărit trei mașini-capcană și au reușit să arunce în aer două dintre ele, la intrarea în Damasc, pe un drum care duce la aeroport. Ei au înconjurat cea de-a treia mașină în piața Tahrir, unde teroristul s-a aruncat în aer, provocând un număr mare de morți și răniți”, a declarat televiziunea siriană.
La rândul său, agenția oficială de știri Sana a citat o sursă din cadrul direcției de poliție din Damasc, susținând că “teroriștii au detonat trei bombe simultan, două pe drumul spre aeroport (…) și a treia în piața Al-Ghadir”, sectorul Tahrir, la est de Damasc.
“Am auzit focuri de armă și, ulterior o explozie, care a spulberat ferestrele clădirilor din cartier”, a declarat pentru AFP Mohamed Tinawi, un cetățean din piața Tahrir.

 

El a spus că a văzut voluntari ai Semilunii Roșii acordând ajutor la doi soldați, precum și două mașini carbonizate și daune la un punct de control al forțelor de securitate.
De la începutul conflictului în 2011, Damasc a fost în mare parte cruțat de lupte grele, dar capitala siriană a fost lovită de atentate mortale care au ucis zeci de persoane.
La mijlocul lunii martie, două atentate sinucigașe nerevendicate au lovit capitale Damasc în mai puțin de două ore, omorând cel puțin 32 de persoane. Cinci zile mai devreme, un dublu atac a provocat moartea a 74 de persoane și a fost revendicat de către fosta filială a Al-Qaida din Siria. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Atentat sinucigaș la Damasc: Cel puțin 19 morți și numeroși răniți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*