Barcelona: Statul Islamic a revendicat atacul terorist soldat cu cel puţin 13 morţi şi peste 100 de răniţi (VIDEO)

Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din centrul oraşului spaniol Barcelona, poliţia anunţând că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi peste 100 de răniți, dintre care 15 sunt în stare gravă.
Atacul este un act terorist, a confirmat poliţia catalană, care a precizat că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal de poliţie, iar doi presupuși atacatori au fost reţinuți. Ulterior, poliția a anunțat că cele două persoane reținute, nu se aflau în vehiculul care a lovit în plin mulțimea de pietoni.

Conform MAE israelian, nu există niciun cetățean israelian printre persoanele decedate în urma atacului terorist. Pe de altă parte însă, nu s-a reușit încă contactarea a 31 de israelieni aflați în Spania în momentul atacului.
De asemenea, potrivit MAE român, niciun cetățean român nu a murit în urma atacului terorist.
Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul, a anunţat Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.
“Autorii atacului de la Barcelona sunt soldaţi ai Statului Islamic”, a transmis agenţia AMAQ, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite.
În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.
Guvernul Spaniei a dispus organizarea unei reuniuni pentru situaţii de criză, în contextul atentatului.
“Cabinetul de criză a fost activat pentru a lua deciziile oportune în contextul atacului comis în zona La Rambla din Barcelona”, a transmis Guvernul Spaniei.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a condamnat atentatul, exprimând solidaritate şi manifestând disponibilitatea de a oferi asistenţă.
Premierul israelian Beniamin Netanyahu a criticat atacul și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate. Totodată, Netanyahu a dorit însănătoțire grabnică răniților. Primul ministru israelian a evidențiat faptul că terorismul lovește oriunde și a cerut ca lumea civilizată să lupte împotriva acestul flagerl și să-l elimine. (Agenția de știri online Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Barcelona: Statul Islamic a revendicat atacul terorist soldat cu cel puţin 13 morţi şi peste 100 de răniţi (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*