Baterii anti-rachetă Iron Dome desfășurate pe teritoriul israelian pentru prevenirea unui posibil atac palestinian

Tensiunea continuă să crească în Gaza după arestarea, ieri, a lui Tariq Qa’adan, comandantul șef al Jihadului islamic. De la distrugerea, în luna octombrie, a tunelului care se deschidea pe teritoriul israelian, o explozie care a eliminat doisprezece teroriști, Hamas și Jihadul Islamic nu au încetat să amenințet în mod constant guvernul israeliau cu „un răspuns represiv“. Armata israeliană (Țahal) ia în serios amenințările și desfășoară în teritoriu baterii ant-rachetă ”Iron Dome”.

Jihadul Islamic a declarat în mod repetat că va răzbuna moartea oamenilor săi uciși în tunel. Ieri, luni, armata israeliană a preferat să preia inițiativa prin neutralizarea lui Qa’adan Tariq, un ofițer superior al aripii de vest a grupului terorist cu sediul în Gaza și altor 13 suspecți palestinieni.
Într-un videoclip în arabă, postat în atenția liderilor jihadiști, generalul israelian Yoav Mordehai a anunțat că va răspunde foarte sever la eventualele represalii palestiniene.
Liderul Hamas, Fawzi Barhoum, a comentat mesajul lui Mordehai: „Amenințările împotriva rezistenței ale așa-numitului coordonator al activităților guvernamentale israeliene, Yoav Mordechai, reflectă starea de panică și confuzie cu care se confruntă entitatea sionistă în fața unei reacții potențiale a rezistenței palestiniene”.
Marți, forțele de apărare ale Israelului au desfășurat bateriile Iron Dome în sudul și centrul țării pentru a se apăra în eventualitatea unui posibil atac cu rachete.
Armata israeliană și-a consolidat pozițiile în apropierea gardului care separă statul evreu de Fâșia Gaza, pentru a contracara orice încercare de atac jihadist. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Baterii anti-rachetă Iron Dome desfășurate pe teritoriul israelian pentru prevenirea unui posibil atac palestinian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*