Cisiordania: Armata israeliană în satul teroristului din Halamish

În urma atacului din așezarea israeliană Halamish situată în Cisiordania, care a costat viața a trei israelieni, vineri seara, armata israeliană a trimis sâmbătă dimineața o divizie în satul Kaubar, de unde este originar teroristul Omar el-Abed, un palestinian în vârstă de 19 ani, care a fost neutralizat imediat după atac.
Potrivit armatei, satul a fost înconjurat de militari, care au percheziționat casa teroristului, în timp ce o echipă specială a luat măsurile necesare pentru demolarea imobilului.
În plus, Mounir, în vârstă de 21 de ani, unul dintre frații teroristului, a fost arestat de către forțele de securitate israeliene.
Vineri seara, la ora 21.30 (ora Israelului), teroristul palestinian a intrat într-o casă din Halamish, unde zeci de oameni erau adunați pentru tradițională cină de Șabat.
Cu lovituri de cuțit, Omar el-Abed-a rănit grav un bătrân de 70 de ani, precum și pe fiul și fiica sa, amândoi în vârstă de treizeci de ani. Toți trei au murit în urma rănilor.
Soția tatăl familiei, în vârstă de 68 de ani, a fost, de asemenea, grav rănită, dar este încă în viață.
Pe o fotografie de la locul atacului, difuzată de armată, se observă podeaua din bucătărie complet acoperită de sânge.

 

 

Omar el-Abed a fost rănit în timpul atacului de gloanțele trase de un vecin, soldat israelian, care s-a repezit la locul dramei, alertat de strigătele familiei.
Conform unui infirmier, teroristul a fost transportat la spital în stare moderată.

Interogat de forțele de securitate, Abed a susținut că a cumpărat cuțitul cu două zile mai devreme, dorind să comită un atac terorist din cauza evenimentelor de pe Muntele Templului din Ierusalim.
Potrivit armatei, cu puțin timp înainte de a intra în așezarea israeliană, teroristul a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde a scris: “Tot ce am este un cuțit ascuțit și voi răspunde la apelul moscheei Al-Aqsa”.

Teroristul Omar el-Abed (Facebook)

 

Hamas salută atacul, ONU condamnă

La scurt timp după atac, gruparea teroristă Hamas a emis o declarație în care a calificat acțiunea drept “eroică”. Pentru mișcarea teroristă, atacul are loc după “încălcarea de către Israel a drepturilor poporului(palestinian) la Ierusalim și la moscheea Al-Aqsa”.
ONU, la rândul său, a emis imediat un comunicat de presă pentru a condamna atacul, cei drept, în stilul tipic organizației: “Secretarul general (al ONU) condamnă cu fermitate atacul cu cuțitul efectuat de un palestinian, care a dus la moartea a trei membri ai unei familii israeliene în colonia Halamish din Cisiordania ocupată”.
Atacul terorist a avut loc la sfârșitul unei zile (vineri) de ciocniri în Ierusalim și Cisiordania între forțele de securitate israeliene și manifestanți palestinieni, în urma cărora trei palestinieni au murit și sute de persoane au fost rănite. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Cisiordania: Armata israeliană în satul teroristului din Halamish"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*