Cisiordania: Astăzi, miercuri, de la ora 18: 00, incepe “Ziua furiei” pentru toți palestinienii

În urmă cu două zile, poliția israeliană a decis să redeschidă Muntele Templului pentru vizitatorii evrei, după ce site-ul a fost închis în urma atacului terorist palestinian de vineri. Cu o zi mai devreme, poliția a permis vizitatorilor musulmani de a intra, dar mulți dintre ei au refuzat să treacă printre detectoarele de metal postate la intrare.

În această seară, miercuri, la ora 18: 00, în Cisiordania (Iehuda și Shomron) ar trebui să aibă loc “Ziua furiei”, pentru palestinieni. Potrivit Fatah, partidul Autorității Palestiniene, condus de Mahmud Abbas, anunțul referitor la organizarea unei “Zi a furiei”, are drept scop protestul împotriva evenimentelor de la Moscheea Al-Aqsa.

Tinerii palestinieni sunt chemați din toate localitățile Cisiordaniei pentru a participa la rugăciuni în masă și a dedica predicile de vineri de la moscheea Al-Aqsa “împotriva acțiunilor teroriste ale Israelului”.

Pentru a intensifica tensiunile, Ministerul islamic waqf a decis să închidă toate moscheilor din Ierusalim, forțând pe toți arabii să meargă la moscheea Al-Aqsa.

Noaptea trecută (marți, n.r.), revoltele au continuat, doi ofițeri de poliție și un protestatar fiind răniți ușor în timpul evacuării manifestanților.

Vizitatorii musulmani care au ajuns ieri (marți, n.r.) pe Muntele Templului au refuzat să treacă printre detectoarele de metal și controalele de securitate și s-a rugat la fața locului.

La sfârșitul rugăciunii de seară, unii dintre ei au aruncat cu pietre și sticle în agenții de poliție, care au folosit echipamentul anti-revoltă. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Cisiordania: Astăzi, miercuri, de la ora 18: 00, incepe “Ziua furiei” pentru toți palestinienii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*