Cisiordania: Un palestinian rănit grav în timpul unor confruntări între evrei și palestinieni

Un palestinian a fost grav rănit, astăzi, luni, în timpul confruntărilor dintre locuitorii din satul palestinian Qusra din Cisiordania și activiștii evrei de extremă dreapta, care vizitau regiunea.
Palestinianul rănit a fost evacuat pentru tratament, urmând a fi interogat ulterior.
Armata israeliană a declarat că satul va fi o „zonă militară închisă“ din motive de ordin operațional, în apropierea așezării evreiești Migdalim.
Grupul de activiști evrei aparținând formațiunii politice ”Otzma Yehudit”, s-a deplasat astăzi în această zonă, la doar patru zile după un incident în timpul căruia un grup de adolescenți evrei a fost atacat de o mulțime de palestinieni, care au aruncat cu pietre în ei.
Incidentul de acum patru zile a dus la moartea unui palestinian care, conform armatei, a fost implicat în atacul lansat împotriva copiilor evrei.
În cursul evenimentelor de astăzi, luni, zeci de palestinieni au aruncat cu pietre în grup și au deschis focul împotriva forțelor de ordine israeliene.
Într-un comunicat dat publicității de forțele de apărare israeliene se menționează: „Armata dispune de un sistem de coordonare a mișcărilor, care permite securitatea drumeților într-o zonă care necesită o pregătire de securitate. Trupele vor continua să acționeze pentru a asigura siguranța locuitorilor din zonă și pentru a permite organizarea de drumeții în condiții de siguranță în Cisiordania (Iehuda și Shomron) și în Valea Iordanului”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Cisiordania: Un palestinian rănit grav în timpul unor confruntări între evrei și palestinieni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*