Concert Charles Aznavour în Țara Sfântă: “Sunt încântat să mă întorc în Israel!” (VIDEO)

Legenda vie a muzicii franceze, Charles Aznavour, a anunțat într-un videoclip că va cânta din nou în Israel, pe 28 octombrie, la “Centrul Sportiv Menorah Mivtachim” din Tel Aviv, exprimându-și totodată încântarea de a reveni în Israel, unde a concertat ultima dată în 2013.

În 2013, când se afla în Țara Sfântă, întrebat de ziariști cu privire la apelurile de boicotare culturală a artiștilor israelieni sau despre presiunea exercitată de organizațiile pro-palestiniene asupra artiștilor francezi și internaționali pentru a evita apariția lor în Israel, Charles Aznavour a răspuns că el nu se află în Israel pentru a vorbi despre politică. “Nu sunt în Israel pentru a ține un discurs aici și pentru a purta un alt discurs pentru palestinieni. Nu sunt aici pentru a vorbi despre politică. Nu vreau standarde duble între Israel și palestinieni”, a declarat el.
Aznavour, de origine armeniană, numit “Frank Sinatra al Franței”, a fost oficial ambasador de onoare al Franței în Armenia, în calitate de ambasador al Armeniei în Elveția, unde locuiește. Din 1995, este reprezentantul permanent al Armeniei la UNESCO.
În plus față de șaptezeci de ani de carieră, Charles Aznavour a compus mai mult de o mie de melodii, cântate în șase limbi diferite, a vândut mai mult de o sută de milioane de înregistrări la nivel mondial și a interpretat peste șaizeci de filme.
Unele melodii ale lui Aznavour au fost traduse în ebraică de-a lungul anilor. În 2011, a primit premiul Scopus din partea Universității Ebraice din Ierusalim pentru contribuția sa în favoarea Israelului. (Anima News)

Charles Aznavour în Israel în 2013

 

Charles Aznavour împreună cu interpreta israeliană Noa (Ahinoam Nini) – ”SHE” / la Nokia Arena, Tel Aviv, 2013

Charles Aznavour – ”LA BOHEME” / Yad Eliyahu Arena, Tel Aviv, 23.11.2013

Comments

comments

Be the first to comment on "Concert Charles Aznavour în Țara Sfântă: “Sunt încântat să mă întorc în Israel!” (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*