Cutremur în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmăruri (VIDEO)

Două femei au murit, iar alte 39 persoane sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei, într-o populară staţiune turistică. Cutremurul cu magnitudinea de 4 a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora Israelului și României) în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napol. Numeroase case s-au prăbuşit pe insulă, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano. Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit, iar un spital este avariat.

Salvatorii au reuşit să salveze din dărâmături un bebeluş de 7 luni, dar încă depun eforturi pentru a elibera doi fraţi ai săi. Părinţii copiilor sunt în viaţă.
“O experienţă oribilă, totul se mişca, cădeau obiecte în întuneric, case care se surpau…un coşmar”, a scris o persoană pe Twitter.

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele cutremurului, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, după ce ambasada României la Roma a făcut verificări, împreună cu autorităţile locale.
”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, precizează MAE român.
Ambasada României la Roma monitorizează în continuare situaţia şi menţine legătura cu autorităţile italiene. Cetăţenii români au la dispoziţie mai multe linii telefonice unde pot apela în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară.
”Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35”, mai precizează MAE.

Comments

comments

Be the first to comment on "Cutremur în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmăruri (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*