Cutremurul din Mexic: 25 foști soldați israelieni au salvat viețile a sute de elevi (VIDEO)

Acești douăzeci și cinci de foști soldați israelieni, voluntari ai ONG-ului ”Heroes for Life”, se aflau în Mexic pentru a preda copiilor limba engleză, matematica și alte discipline. Când cutremurul a lovit, israelietii, unii dintre ei foști militari în unitățile de elită ale armatei israeliene, nu s-au pierdut cu firea și au evacuat cei 460 de elevi care se aflau în incinta clădirii.

Alon Nissim, 27 de ani, originar din Ierusalim, a povestit evenimentele agenției de știri israeliene ”Ynet”: “Cutremurul ne-a surprins în mijlocul unei lecții în limba engleză. Dintr-o dată, întreaga clădire se mișca ca un castel de cărți. Am observat o scară de ciment care nu fuseset încă distrusă și i-am îndruma pe copii în aceea direcție pentru a-i evacua. Ne-m mobilizat cu toții să-i ducem pe un teren de baschet, de unde i-am dus într-un alt loc”, a declarat el site-ului de știri israelian.
“Am acționat fără să mă gândesc la pericol, singurul meu gând fiind la copii și familiile lor. Sunt mulțumit și mai mult decât oricând mândru că sunt israelian. Toată lumea cântă aici și ne laudă. Laudă Israelul”, a spus Nissim.
Shir Volotzki, de 23 de ani, din Haifa, a adăugat: “În câteva secunde mi-am dat seama că trebuie să fac ceva fără să mă gândesc la propria mea viață, ci numai la copii. Situația a fost nebună, copiii erau speriați și panicați. I-am scos din clase, încercând să-i liniștim. La câteva minute după cutremur, părinții erau deja la școală, căutându-și copiii”.
Directorul școlii, Romero Sanchez, a mulțumit voluntarilor israelieni: “Voluntarii israelieni au salvat vieți aici. Am fost șocați de modul în care cei 25 de voluntari ”Heroes for Life” au intrat în acțiune și au evacuat copiii din clădire. Ai fi zis că erau pregătiți pentru cutremurul care urma să lovească. Suntem recunoscători pentru tot ce au făcut. Acțiunile lor au salvat vieți”, a spus el.
Pe de altă parte, armata israeliană a trimis o delegație de salvatori în Mexic pentru a participa la acțiunile de salvare. Grupul, format din 71 de salvatori ai armatei israeliene a început să lucreze imediat. Soldații sunt dotați cu un echipament capabile să detecteze semnalele emise de telefoanele mobile. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Cutremurul din Mexic: 25 foști soldați israelieni au salvat viețile a sute de elevi (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*