Dans, voie bună, dragoste și dor: Ziua Națională a României în Israel (VIDEO)

Printr-o colaborare de excepție, Ambasada României în Israel și Institutul Cultural din Tel Aviv au organizat anul acesta, Ziua Națională a României, într-un cadru și o atmosferă care au diferit totalmente de anii precedenți. Deși locația a fost aceeași, organizatorii au depus toate eforturile, încununate de succes, pentru a conferi evenimentului o stare care, nu poate fi descrisă, ci doar trăită, simțită, respirată și purtată mereu în suflet. Nu sunt vorbe de stil și nici jocuri de cuvinte, ci, o încercare modestă, de a descrie acea trăire tipic românească de care a fost cuprinși fiecare dintre noi, cei care am avut șansa deosebită de a de a ne încinge, inimă cu inimă, suflet cu suflet, gând cu gând, în această frenetică horă festivă, într-o încântătoare seară tel-aviviană.
Sunt convins că mulți dintre dvs se întreabă ce a putut fi atât de deosebit într-un eveniment diplomatic, care, asemenea orăcărei întâlniri de acest nivel, oricât de festiv ar fi, are acea notă politicos-distins-oficială.
Exact aici intervine imaginația, dragostea și respectul organizatorilor pentru țara pe care o reprezintă, pentru acest eveniment deosebit, pentru invitați și în primul rând pentru imaginea României moderne în lume. Conceptul serii s-a axat pe tradiția românească, pe voia bună și dorința de a iubi și a fi iubit care marchează acest popor minunat care este poporul român, pe puterea de a trece cu fruntea sus peste tot și a rămâne demn în fața furtunilor istoriei. Trăsături de caracter, atât de comune românilor și evreilor, și care constituie, cu siguranță, una dintre temeliile prieteniei de nezdruncinat dintre popoarele noastre.
Toate aceste sentimente s-au cumulat în seara de 27 noiembrie 2017 atunci când români, evrei români, israelieni și invitați din întreaga lume au ascultat neclintiți imnurile României și Israelului, interpretate magistral, cu o voce de cristal, de tânăra interpretă de operă Monica Schwartz, originară din România, au fost alături de impresionantele intervenții, rostite la obiect de domnii Ovidiu Ierulescu, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei României în Israel și Reuven Meron, șeful protocolului național israelian, au ciocnit un pahar cu vin din podgoriile românești și israeliene, au dansat, au chiuit și au încins înfierbântate hore interpretate de minunata solistă de muzică populară Andra Matei, au cântat și au strigat cu dragoste și din toată inima: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Nando Mario VARGA, Yoni WALTER / Anima News

Comments

comments

Be the first to comment on "Dans, voie bună, dragoste și dor: Ziua Națională a României în Israel (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*