După ce și-a otrăvit partenerii cu cianură: Pedeapsa cu moartea pentru vaduva neagră japoneză

O fostă milionară din Japonia a fost condamnată la moarte prin spânzurare pentru uciderea a trei foşti soţi şi pentru o tentativă de crimă care l-a vizat pe un al patrulea, la capătul unui proces care a captivat întreaga ţară, scrie AFP. Chisako Kakehi, 70 de ani, a fost supranumită “văduva neagră”.
“Acuzata i-a determinat să bea cianură cu intenţia de a ucide în cele patru cazuri” pentru care era judecată, a declarat marţi Ayako Nakagawa, judecătorul la un tribunal din Kyoto.
Kakehi nu a afişat nicio emoţie la anunţarea verdictului. În condiţiile în care purta aparat auditiv, aceasta i-a cerut judecătorului să vorbească mai tare.
Justiţia a respins argumentaţia apărării, care a pledat că acuzată suferea de demenţă şi nu este responsabilă penal.
Anul trecut, examene medicale au confirmat că era atinsă de demenţă, dar la un stadiu precoce. Potrivit parchetului, Kakehi îşi ucidea soţii după ce se asigura că aceştia au desemnat-o moştenitoare. Timp de peste zece ani, ea a strâns o avere de peste un miliard de yeni (circa 7,6 milioane de euro) sub formă de asigurări de viaţă, bunuri imobiliare şi depozite bancare.
Ea şi-a pierdut însă o bună parte a averii prin plasamente financiare riscante. A ucis “din dragoste pentru bani”, a apreciat judecătorul Nakagawa.
După moartea primului său soţ, în 1994, în urma unei boli, a avut, potrivit presei, relaţii cu zece bărbaţi, dintre care şase au decedat. S-a căsătorit cu patru dintre ei, pe care i-a cunoscut prin intermediul agenţiilor matrimoniale care îi prezentatu, la cererea sa, bărbaţi în vârstă, bogaţi, fără copii şi care trăiau singuri.
Cianura a fost descoperită în corpurile a cel puţin doi foşti soţi, anchetatorii găsind urme ale otrăvii în coşurile de gunoi ale casei sale din Kyoto.
Iniţial, Kakehi a susţinut că e nevinovată, după care a refuzat să vorbească la începutul procesului său. În iulie, însă, a mărturisit că şi-a ucis al patrulea soţ, în 2013. “L-am ucis pentru că dădea la alte femei zeci de milioane de yeni şi mie nu îmi dădea nimic”, a spus ea. A declarat ulterior, în faţa judecătorilor, că este pregătită pentru pedeapsă capitală: “Chiar dacă aş fi executată mâine, voi muri cu zâmbetul pe buze”.

Comments

comments

Be the first to comment on "După ce și-a otrăvit partenerii cu cianură: Pedeapsa cu moartea pentru vaduva neagră japoneză"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*