După demisia premierului libanez, Israelul amplifică monitorizarea granițelor sale cu Libanul și Siria

Recenta demisie (ieri, sâmbătă) a premierului libanez (foto), este pentru Israel o știre care nu este lipsită de importanță, dar nu reprezintă o surpriză. De ani de zile, premierul israelian, dar și ministrul Apărării au avertizat asupra pericolului reprezentat de Hezbollah în Liban și de Iran în lume.
Cu toate acestea, multe țări, printre care Franța, continuă să sprijine Iranul și acordul nuclear, în timp ce mișcarea Hezbollah, susținută de Iran, se impune din ce în ce mai mult în Liban, având ca rezultat demisia moderaților prin forța amenințării.
Prin urmare, Israelul monitorizează de aproape ceea ce se întâmplă la granițele sale, atât cu Libanul, cât și cu Siria, primul ministru israelian Beniamin Netanyahu declarând sâmbătă că demisia omologului său libanez și motivele prezentate sunt doar rezultatul mișcării armate a Hezbollah și aliatului său iranian pentru ”a domina” Libanul.
În comunicatul prin care și-a anunțat demisia, fostul premier libanez a menționat printre altele: ”Iranul aspiră să distrugă lumea arabă”.
Într-un comunicat dat publicității de biroul său, Netanyahu menționează: „Declarațiile lui Harriri, (premierul libanez demisionar, n.r.) sunt un avertisment pentru comunitatea internațională să acționeze împotriva agresiunii iraniene. Israelul confirmă faptul că mișcarea libaneză Hezbollah, cu care a luptat în 2006, deține frâiele Libanului și caută să consolideze rolul său în Siria vecină, unde oamenii săi sunt aliați cu forțele regimului de la Damasc. Această agresiune pune în pericol nu numai Israelul, ci întregul Orient Mijlociu”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "După demisia premierului libanez, Israelul amplifică monitorizarea granițelor sale cu Libanul și Siria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*