Fatah cere palestinienilor să intensifice boicotarea Muntelui Templului

Secretarul general adjunct al Comitetului central al Fatah, Sabri Saidam, a declarat că a cerut palestinienilor să meargă în piețele publice pentru rugăciunea de vineri, mai degrabă decât în moschei, în timp ce sute de credincioși s-au adunat să se roage în afara orașului vechi al Ierusalimului, în fața Porții Leilor.
Numeroși palestinieni continua să boicoteze Muntele Templului, încurajați de Waqf, organizația islamică însărcinată cu gestionarea locurilor sfinte musulmane sub autoritatea Iordaniei, în pofida deciziei Israelului de a retrage detectoarele instalate la intrările site-ului, după atacul terorist de pe 14 iulie, la Poarta Leilor, care a costat viata a doi polițiști israelieni.
“Ceea ce vrem și ceea ce noi cerem este că totul se întoarcă la situația de dinainte de 14 iulie. Când se va întâmpla acest lucru, vom fi gata să ne întoarcem la moscheea Al-Aqsa și să ne rugăm”, a declarat Sabri Saidam.
El a precizat de asemenea că Fatah se pregătește să adere la 28 de organizații internaționale și să se apropie de Curtea penală internațională de la Haga.
Poliția israeliană a retras, marți, detectoarele de metal instalate la intrările pe Muntele Templului, după ce cabinetul de securitate a acceptat recomandările serviciilor de securitate de a amplasa camere de luat vederi avansate tehnologic.
Decizia de a elimina detectoarele de metal este o consecință a convorbirii telefonice dintre primul ministru Beniamin Netanyahu și regele Abdullah II al Iordaniei, paznicul oficial al site-urilor sacre musulmane din Ierusalim.
Această schimbare de poziție a guvernului israelian a survenit, de asemenea, după sosirea în Israel a lui Jason Greenblatt, unul dintre consilierii apropiați ai președintelui american Donald Trump, venit pentru discuții privind criza de pe Muntele Templului.

Comments

comments

Be the first to comment on "Fatah cere palestinienilor să intensifice boicotarea Muntelui Templului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*