Fost reprezentant al premierului Netanyahu: Israelul ar trebui să captureze 200 de teroriști pentru fiecare soldat răpit în Gaza!

Lior Lotan (foto), fost oficial numit de primul ministru Beniamin Netanyahu pentru a monitoriza eforturile vizând recuperarea corpurilor neânsuflețite a doi soldați ai armatei israeliene și a unui număr de cetățeni israelieni deținuți în Gaza de către gruparea teroristă Hamas, a declarat că Israelul ar trebui să adopte o politică de răpire a combatanților inamici pentru a le folosi ca mijloc de negocieri viitoare în schimbul de prizonieri.
În înregistrările publicat luni de Galei Țahal, postul de radio al armatei israeliene, Lior Lotan, care a demisionat săptămâna trecută, declară că Israelul trebuie să captureze 200 de luptători inamici pentru fiecare soldat israelian luat de forțele inamice.
„Nu cred că un război trebuie să se termine cu (raportul) 2-0 capturați (soldați) în favoarea inamicului”, a declarat Lotan în înregistrarea audio pe care radioul armatei l-a realizat cu câteva luni înainte de demisia acestuia. În plus, nu este încă clar dacă Lotan știa că a fost înregistrat.
„Dacă avem un soldat capturat, războiul trebuie să se încheie cu 200 la 1. Dacă sunt 2 soldați capturați, atunci scorul trebuie să fie 400-2, Dacă sunt trei, peste 600 la 1. Aceasta nu înseamnă că problemele vor fi rezolvate, dar ecuația va fi diferită”, a spus el.
De asemenea, Lotan a spus în înregistrare că, deși armata ar putea avea nevoie să-și îmbunătățească tratamentul său în problema soldaților capturați, „șeful Statului Major (Gadi Eizenkot) este foarte angajată și crede că este o problemă căreia armata trebuie să-i facă față”.
De la demisia lui Lotan, săptămâna trecută, problema politicii Israelului cu privire la soldații capturați, a devenit o chestiune de dezbatere națională, și ministrul Apărării, Avigdor Liberman, a declarat duminică că Israelul ar trebui să stabilească „limite clare“ pentru negocieri cu privire la schimbul de prizonieri, înainte de numirea unui înlocuitor în postul lui Lotan, pentru a preciza ”dușmanilor Israelului că nu intenționăm să compromitem securitatea poporului israelian”.
Lieberman a spus, de asemenea, că Israelul nu ar trebui să repete „greșeala“ operațiunii Shalit privind schimbul de prizonieri din 2011, în urma căreia s-a obținut eliberarea soldatului israelian Ghilad Shalit, după cinci ani de captivitate Hamas, în schimbul a peste 1.000 de prizonieri de securitate palestinieni.

                  Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman

”Nu trebuie să repetăm ​​eroarea acordului Shalit.
În acest caz, 1 027 teroriști au fost eliberați, printre care ucigași și agenții lor”, a spus el, menționându-i pe Mahmoud Kawasme și Yahya Sinwar.
Kawasme a contribuit la finalizarea răpirii, în iunie 2014, a trei adolescenți israelieni, care au fost uciși la scurt timp după răpirea lor. Sinware, considerat unul dintre liderii cei mai nemiloși ai Hamas, a fost ales lider al grupului terorist din Fâșia Gaza la începutul acestui an.
Liberman a subliniat, de asemenea, rata ridicată a recidivei printre teroriști eliberați în afacerea Shalit, ca motiv de opoziție la un viitor schimb de prizonieri.
Ministrul israelian al Locuințelor, Yoav Galant, un fost general, a criticat sever apelul lansat de Lieberman pentru ca Israelul să adopte concluziile Comisiei Șamgar, un raport finalizat în 2012 pentru a recomanda schimbul de prizonieri în masă, cum ar fi cazul Shalit.
”Adoptarea raportului Shamgar ar condamna un soldat capturat la moarte’, a declarat Galant.
Tatăl soldatului israelian Hadar Goldin, al cărui corp neânsuflețit este deținut de Hamas, a condamnat, de asemenea, cu fermitate, comentariile lui Lieberman, numindu-l pe ministrul Apărării, „slab“ și „laș”.
„Liberman a încălcat angajamentul său față de codul de etică al armatei“ prin faptul că nu a adus rămășițele fiului meu, a spus Simha Goldin, tatăl lui Hadar, care l-a acuzat pe Lieberman în timpul unei conferințe de presă. „Cerem ca cabinetul (de miniștri, n.r.) să accepte propunerea noastră – să nu trimită înapoi prizonierii, ci mai degrabă să se oprească vizitele familiale pentru prizonierii Hamas și să se încheie această tabără de vară“, a spus el, referindu-se la condițiilor de detenție prea generoase pentru deținuții Hamas, inclusiv vizitele familiale regulate și accesul la învățământul superior.
”Și, desigur, opriți gesturile umanitare ale Israelului și ale comunității internaționale față de Gaza’, a adăugat el.
În afară de Goldin, Hamas deține, de asemenea, și corpul neânsuflețit al lui Oron Shaul, alt soldat israelian, deoarece ambii au fost uciși în Gaza, în timpul operațiunii militare israeliene din 2014.
Grupul terorist deține, de asemenea, trei cetățeni israelieni – Avraham Abera Mengistu, Hisham al-Sayed et Juma Ibrahim Abu Ghanima – care sunt bănuiți de a fi intrat în Gaza din proprie inițiativă. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Fost reprezentant al premierului Netanyahu: Israelul ar trebui să captureze 200 de teroriști pentru fiecare soldat răpit în Gaza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*