Guvernul israelian a aniversat 40 de ani de la vizita primului lider egiptean în Ierusalim (VIDEO)

Duminică, în timpul reuniunii cabinetului de miniștrii, premierul israelian Beniamin Netanyahu a adus un omagiu fostului președinte egiptean Anwar Sadat, în condițiile în care Israelul sărbătorește 40 de ani de când liderul de la Cairo a venit la Ierusalim pentru a începe eforturile care, în cele din urmă, au înflorit într-un tratat de pace cu statul evreu.

“Astăzi am marcat 40 de ani la vizita istorică a președintelui egiptean Anwar Sadat în Ierusalim și Israel. Președintele Sadat a făcut un pas îndrăzneț, a venit la Knesset; el a venit în Israel. El a fost primit de întreaga națiune”, a spus Netanyahu, înainte de a remarca alianța celor două țări împotriva terorii.

“De atunci, tratatul de pace cu Egiptul a supraviețuit, în ciuda suișurilor și coborâșurilor cu care s-a confruntat. Astăzi, Egiptul și Israelul, precum și alte țări, se află pe o parte a baricadei într-o luptă încăpățânată împotriva terorii radicalismului islamic pe diferitele sale fronturi. Acest lucru contribuie în mod semnificativ la securitatea Israelului. Și sper că în viitor va contribui și la extinderea cercului păci”, a spus premierul israelian.
Comentariile lui Netanyahu au venit o zi după ce ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman, a cerut țărilor moderne arabe să urmeze pașii lui Sadat și să semneze un acord de pace cu Israelul în încercarea de a forma o coaliție regională pentru a neutraliza amenințările iraniene în Orientul Mijlociu.
“El (Sadat) s-a opus curentului și a pregătit calea pentru alți lideri arabi să recunoască importanța legăturilor strategice cu Israelul”, a scris Liberman, sâmbătă seara pe contul său Tweter. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Guvernul israelian a aniversat 40 de ani de la vizita primului lider egiptean în Ierusalim (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*