Hamas a respins discursul rostit de Trump în Arabia Saudită : “Noi nu suntem o organizație teroristă”

Grupul terorist islamist palestinian Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a respins discursul rostit duminică la Riyad de președintele american Donald Trump, care a legat Hamas de terorism, și a declarat că descrierea făcută grupului de liderul american, a dat dovadă de “prejudecată” față de Israel.

“Declarația descriind Hamas drept un grup terorist, este respinsă și constituie o denaturare a imaginii noastre și demonstrează prejudecata totală a ocupantului sionist (Israel)”, a menționat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, într-o declarație dată publicității.
La Riyad, în Arabia Saudită, Trump s-a adresat liderilor a 55 de țări musulmane și a spus că ele trebuit să ia inițiativa de combatere a radicalizării.

În discursul său rostit la Summitul arabo-islamic-american, în Riyad, duminică după-amiază, președintele Donald Trump a declarat că Statele Unite caută o “coaliție a națiunilor” pentru Orientul Mijlociu, cu scopul de a “elimina extremismul”.

Președintele Trump a promis să “consolideze cele mai vechi prietenii americane și să caute noi parteneri în vederea obținerii păcii”.

Conform afirmațiilor președintelui Trump, “America nu va încerca să impună un mod de viață altora, dar vom întinde mâinile în spiritul de cooperării și încrederii”.

Președintele a descris lupta împotriva terorismului drept o luptă între bine și rău, mai degrabă decât o ciocnire a civilizațiilor.

“Este o luptă între criminali barbari care caută să elimine viața umană și oameni decenți din toate religiile, care caută să o protejeze”, a spus președintele Trump.

“Acest lucru înseamnă să confrunți sincer criza extremismului islamist și grupurile teroriste islamiste care-l inspiră. Și asta înseamnă să te opui împreună morții unor musulmani nevinovați, oprimării femeilor, persecutării evreilor și sacrificării creștinilor”.

Regele Salman al Arabiei Saudite, care s-a exprimat în prezența președintelui Trump, a spus că el se angajează să desființeze grupul Stat Islamic și alte organizații teroriste.

El a subliniat că “noi toți, popoarele și țările, respingem în toate limbile și în toate formele extremiștii care conduc la deteriorarea relațiilor dintre țările musulmane cu țările prietene și cu țările fondate pe o bază religioasă sau sectară”.

Regele Salman a atacat, de asemenea, Iranul, numind această țară “vârful de lance al terorismului global”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Hamas a respins discursul rostit de Trump în Arabia Saudită : “Noi nu suntem o organizație teroristă”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*