Hamas cere Israelului să-i returneze corpurile teroriștilor, blocate în tunel bombardat de armată

Hamas cere ca Israelul să permită responsabililor palestinieni să extragă teroriștii Jihadului Islamic care se află încă în tunelul distrus de armata israeliană în această săptămână.
Între timp, familiile soldaților israelieni Oron Shaul și Hadar Goldin, ale căror corpuri sunt încă în Gaza din 2014, i-au cerut premierului Netanyahu să ia în considerare în mod egal toate cererile umanitare de returnare a cadavrele.
În cazul unui gest umanitar israelian față de Hamas, decizia va trebui să fie subordonată revenirii acasă a corpurilor neânsuflețite ale celor doi militari israelieni.
Fratele lui Oron Shaul, fost soldat, a declarat: „Sperăm că guvernul israelian nu va accepta cererea Hamas, atâta timp cât nu o îndeplinește pe a noastră. Fratele meu a fost, de asemenea, într-un tunel și a fost răpit de Hamas și de peste trei ani, corpul său este tot în Gaza”.
Deputatul israelian Amir Peretz s-a referit, de asemenea, la cererea Hamas: „Dacă Hamas vrea corpurile teroriștilor îngropate sub dărâmăturile tunelului, solicităm returnarea corpurilor soldaților noștri. Echilibrul umanitar trebuie să fie clar pentru Hamas și noi așteptăm de mai mult de trei ani întoarcerea dispăruților noștri. Hamas este cel care va decidr dacă vrea ca trupurile teroriștilor să fie îngropate sub dărâmăturile tunelului și să fie date drept dispărute. Echilibrul umanitar este obligatorie pentru toate părțile.
Cerem primului ministru să-și exercite întreaga autoritate pentru înapoierea celor doi civili israelieni aflați în posesia Hamas, cât și a corpurilor neânsuflețite ale militarilor Oron Shaul Hadar Goldin. Aceasta este o oportunitate care nu trebuie ratată”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Hamas cere Israelului să-i returneze corpurile teroriștilor, blocate în tunel bombardat de armată"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*