Hamas se stabillește în sudul Libanului

În cursul recentei reuniuni a cabinetul de securitate israelian, directorul Departamentului de securitate internă al israelului (Shin Bet), Nadav Argaman, a susținut că gruparea teroristă Hamas încercă să se implanteze definitiv în Liban, consolidându-și legăturile sale strategice cu axa șiită condus de Iran.

Pentru șeful Shin Bet “calmul din Fâșia Gaza este înșelător”, deoarece operațiunea militară ”Tzuk Eitan” (Bordura de protecție) desfășurată de Israel împotriva mișcării teroriste a costat scump Hamasul, care nu vrea să intre într-un nou conflict cu Israelul, deoarece acesta ar putea constitui sfârșitul domniei sale în enclava palestiniană.

                                                               Nadav Argaman

Dar, potrivit lui Nadav Argaman, Hamas, cu acordul Hezbollah și Iran, ar continua să utilizeze cele mai multe dintre resursele sale în crearea unui baze în Liban, în scopul de a trece la următorul conflict.
În timpul întâlnirii cabinetului de securitatet, Argaman a amintit, de asemenea, că numai în perioada iulie- august, Shin Bet a desființat în jur de 70 celule teroriste și a dejucat aproximativ 200 de atacuri teroriste, de la începutul anului 2017. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Hamas se stabillește în sudul Libanului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*