Ierusalim: Accesul la Muntele Templului închis evreilor pentru “încălcarea regulilor vizitei” / Poliția israeliană în stare de alertă

Accesul la Muntele Templului pentru evreii credincioși a fost închis miercuri dimineață, pentru “încălcarea regulilor vizitei”, a anunțat poliția israeliană într-un comunicat de presă, în condițiile în care acest site sacru este de mai multe zile epicentrul tensiunile dintre musulmani și Israel, după instalarea detectoarelor de metale, în urma uciderii a doi ofițeri de poliție israelieni, vinerea trecută.
Într-un efort de a controla imediat orice tulburări, poliția israeliană este în stare de alertă, mai ales astăzi, miercuri, după ce mișcarea palestiniană Fatah, condusă de licerul Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a lansat un apel la o “zi a furiei” și la o mobilizare în masă pentru a protesta împotriva noilor măsuri de securitate israeliene.
Marți seara, pentru a treia oară consecutiv, musulmanii practicanți au continuat să protesteze la intrarea pe Muntele Templului, la apelul autorităților religioase palestiniene, pentru a protesta împotriva instalării de către Israel a detectoarelor de metal, după atacul terorist care a costat viețile a doi polițiști israelieni.
Protestatarii au fost susținuți, de asemenea, de mai mulți deputați arabi israelieni de pe Lista arabă unificată, printre care Hanin Zoabi pentru care această situație este “o ocupație și o umilință”. “Respingem orice nou dispozitiv de securitate. Nu avem nevoie de securitate în locurile noastre”, a spus ea.
În pofida tensiunilor din ziua precedentă, Ierusalimul este relativ calm, astăzi, miercuri, a declarat un ofițer de poliție.
Israelul asigură că nu are nicio intenție să modifice legile tacite ale status quo-ului în termenii căruia musulmanii pot urca în orice moment pe esplanadă, iar evreii pot veni aici la anumite ore, fără a avea însă dreptul de a se ruga în acest loc. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ierusalim: Accesul la Muntele Templului închis evreilor pentru “încălcarea regulilor vizitei” / Poliția israeliană în stare de alertă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*