Ierusalim: Astăzi, duminică, Israelul REDESCHIDE Muntele Templului

Primul ministru israelian Beniamin Netanyahu a ordonat sâmbătă redeschiderea treptată a Muntele Templului din Ierusalim, de astăzi (duminică) după-amiază, pentru musulmani și pentru vizitatori.
“S-a decis redeschiderea Muntele Templului (Esplanada Moscheilor) treptat, mâine (duminică, n.r.), pentru adepți, vizitatori și turiști”, a anunțat sâmbătă seara un comunicat al biroului primului ministru israelian.
În timpul unei întâlniri la care au participat Netanyahu, ministrul Securității interne, oficiali din poliție și Shin Bet (Securitatea internă al Israelului), s-a decis de asemenea, instalarea de detectoare de metal la intrările în site-ul religios precum și amplasarea de camere de supraveghere care să permită supravegherea Muntelui Templului, potrivit comunicatului.
Forțele de securitate israeliene vor lua imediat măsuri suplimentare de securitate, se menționează în comunicatul respectiv.

Reamintim că în urma atacului armat comis vineri la Poarta Leilor din apropierea orașului vechi din Ierusalim, în urma căruia doi polițiști israelieni au fost uciși și un altul rănit, autoritățile israeliene au închis temporar Muntele Templului și au interzis rugăciunile în moscheea Al-Aqsa, din motive de securitate.
Decizia a provocat reacții puternice în lumea arabă, în special în Bahrain, Qatar și Iordania.
La rândul ei, Liga arabă a denunțat într-un comunicat decizia Israelului de a închide site-ul de pe Muntele Templului din Ierusalim, fără a menționa însă atacul.
În schimb Casa Albă a condamnat atacul armat și a aprobat măsurile de securitate israeliene.
“Statul Israel a asigurat că nu are intenția de a schimba status quo-ul, o decizie pe care Statele Unite o aprobă și să salută. Apelăm la toți liderii și oamenii de bună credință să înțeleagă că ancheta privind atacul este în curs de desfășurare”, a insistat purtătorul de cuvânt.
“Noi toți trebuie să adoptăm o politică de toleranță zero legată de terorism”, a accentuat Casa Albă, reiterând că “terorismul este incompatibil cu pace, și noi trebuie să-l condamnăm în termenii cei mai fermi, să-l învingem și să-l eradicăm”. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ierusalim: Astăzi, duminică, Israelul REDESCHIDE Muntele Templului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*