Ierusalim: Autoritățile israeliene au expulzat o familie arabă dintr-o casă deținută de o familie de evrei (VIDEO)

Autor: Yoni Walter, Anima News /

Astăzi, marți, poliția israeliană a evacuat o familie palestiniană din cartierul Shimon Hatzadik (Cheikh Jarrah) din Ierusalimul de Est, care s-a instalat într-o casă deținută de o familie de evrei înainte de 1948. Aceasta este prima evacuare a arabilor din cartier din ultimii nouă ani. Legea permite evreilor să revendice proprietățile furate de iordanieni după înființarea statului Israel.
Forțele de poliție au închis toate intrările în cartier și i-au evacuat forțat pe locuitorii din casă, după ce au primit recent un ordin de expulzare.

VIDEO (CLICK PE IMAGINE!)

Arye King, un membru al Consiliului orașului Ierusalim, a declarat, ca răspuns la evacuare, că justiția a fost făcută.
„Șaptezeci de ani au trecut de când familia evreiască Hubera fost evacuată din casa ei de iordanieni, și, după ce au permis arabilor să locuiască în casa fără să plătească chirie, și pentru că locatarii au cauzat daune economice proprietarilor, evacuarea a fost inevitabilă”.
„Sper că în anul care vine, vor exista mai multe evacuări a rezidenților care refuză să recunoască evreii drept proprietarii ai locuințelor în care trăiesc”.
Corespondentul Anima News, Yoni Walter, menționează că, odată cu deschiderea birourilor Asigurării națională în apropiere, cartierul evreiesc Nahalat Shimon se pregătește pentru un val de construcție. (Yoni Walter / Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ierusalim: Autoritățile israeliene au expulzat o familie arabă dintr-o casă deținută de o familie de evrei (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*