Ierusalim: Zeci de mii de credincioși evrei la Zidul Plângerii pentru marea rugăciune ”Slihot” (Iertări), înainte de Yom Kipur (Ziua Iertării) / VIDEO

Zeci de mii de oameni participă în cursul nopții de joi spre vineri la ”Slichot” (”Iertări), evenimentul central al celei mai importante sărbători evreiești – Yom Kippur (Ziua Iertării), care se desfășoară la Zidul Plângerii din Ierusalim. La această rugăciune de la Zidul Plângerii participă cel mai mare număr de credincioși evrei pe parcursul întregului an, iar în ultimii ani au participat peste 100.000 de persoane. Poliția și-a amplificat forțele în vederea acestui eveniment, și din cursul serii de joi toate drumurile din zonă au fost interzise circulației vehiculelor, în timp ce transportul public funcționează la maxim.
Rugăciunea finală încheie 40 de zile de Slihot pentru evreii sefardici și aproximativ două săptămâni pentru evreii ashkenazi, rugăciuni la care au recurs zeci de mii de persoane, femei și bărbați, credincioși sau laici. Această amplă rugăciune pune capăt, de asemenea, perioadei “celor zece zile de pocăință” – zilele dintre Rosh Hashana și Yom Kippur, care sunt considerate deosebit de semnificative.
Marea slujbă de la Zidul Plângerii este condusă de Rabinii Șefi ai Israelului, David Lau și Yitzhak Yosef, de rabinul Zidului, Shmuel Rabinowitz și importante personalități publice.

“Toată lumea trebuie să se gândească cu atenție pe cine a nedreptățit anul trecut și să încerce să-i placă celui jignit”, a explicat David Lau, Rabinu Șef al Israelului. “Suntem ființe umane și suntem cu toții în neregulă și avem ocazia anuală de a ne cere scuze și de a începe din nou. Am trecut printr-un an cu multe momente șocante pe diferite fronturi și este timpul să ne rugăm toți pentru un an sănătos, plin de iubire și apropierea reciprocă între toate părțile poporului israelian”, a subliniat el.
Postul de Yom Kippur este considerat a fi cea mai sfântă zi a anului și milioane de evrei din Israel și din întreagalumea îl vor marca de mâine seara pentru o zi întreagă.
În această perioadă, este interzis să mănânci, să bei, să te speli, să te parfumezi sau să ai relații matrimoniale și este interzis să muncești.
Polițiștii și echipele Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Roșii) sunt în alertă pentru a acorda asistență publicului aflat în post. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Ierusalim: Zeci de mii de credincioși evrei la Zidul Plângerii pentru marea rugăciune ”Slihot” (Iertări), înainte de Yom Kipur (Ziua Iertării) / VIDEO"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*