Înalt oficial israelian: Statul evreu trebuie să continue construcțiile în întreaga țară

În timpul unui eveniment de celebrare a 100 de ani de la Declarației Balfour (*), eveniment care a avut loc în incinta Parlamentului israelian (Knesset), Yuli Edelstein (foto), președintele acestei instituții, a declarat că „Statul Israel trebuie să-și întărească granițele și să păstreze ritmul construcțiilor în întreaga țară ca un întreg: în Nord, în Sud, pe Valea Iordanului și în Iehuda și Shomron (Cisiordania)”.
De asemenea, Edelstein a adăugat că Israelul trebuie să declare și să se angajeze în fața tuturor cetățenilor săi că va depune toate eforturile pentru a trăi în pace cu vecinii săi. (Anima News)

* Declarația Balfour din 2 noiembrie 1917 a fost o declarație oficială de politică extenă a guvernului Regatului Unit prin care se afirma că: „Guvernul Majestății Sale privește favorabil stabilirea în Palestina a unui Cămin național pentru poporul evreu și își va folosi bunele oficii pentru a facilita atingerea acestui obiectiv; este de înțeles că nu se va face nimic ce ar putea prejudicia drepturile civile și religioase ale comunităților neevreiești existente în Palestina, sau drepturile și statutul politic obținut de evrei în alte țări”.
Declarația a fost făcută într-o scrisoare a secretarului pentru afacerile externe Arthur James Balfour către baronul Lionel Walter Rothschild, unul dintre liderii comunității evreiești britanice, declarație care urma să fie transmisă „Federației Sioniste a Marii Britanii și Irlandei”, o organizație sionistă britanică.
Declarația reflecta poziția cabinetului britanic, stabilită în ședința guvernului din 31 octombrie 1917. În declarație se mai afirma că este vorba de un act de „… simpatie pentru aspirațiile evreiești sioniste”. (Wikipedia)

Comments

comments

Be the first to comment on "Înalt oficial israelian: Statul evreu trebuie să continue construcțiile în întreaga țară"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*