Înalt oficial palestinian internat și tratat în Israel

Negociatorul șef palestinian, Saeb Erekat, care suferă de o boală de plămâni și a cărui stare de sănătate se deteriorează, se află pe o listă de așteptare pentru a primi un transplant pulmonar în Statele Unite sau în Israel.
De când, în urmă cu peste un an, a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară, oficialul palestinian în vârstă de 62 de ani, a fost supus unui tratament pentru a combate această boală. Dar, în ultimele luni, starea de sănătate a lui Erekat pare să se fi agravat foarte mult, fapt ce necesită un transplant de urgență.
Înt așteptarea intervenției chirurgicale, Erekat primește un nou tratament într-un spital situat în centrul Israelului, a dezvăluit publicația online Ynet. Medicii israelieni l-au avertizat pe pacient că starea lui nu se va îmbunătăți, fără un transplant, care trebuie efectuat în cel mai scurt timp posibil.

Saeb Erekat a condus echipa palestiniană la recentele negocieri dintre Israel și Autoritatea Palestiniană sub egida ex-secretarului de stat american John Kerry, în 2014.
El a fost numit secretar-general al OEP (Organizația pentru eliberarea Palestinei) de către Mahmoud Abbas, în luna iulie 2015.
Principalul candidat la succesiunea lui, care ar trebui să asigure interimatul pe perioada absenței sale, în luna august – data la care Erekat ar trebuia să fie supus transplantului – este generalul Majed Faraj, șeful Serviciilor generale de informații palestiniene.
Faraj a fost deja la Casa Albă încă de la alegerea președintelui Donald Trump și a participat la toate întâlnirile cu Jason Greenblatt, trimisul special al președintelui american pentru pacea în Orientul Mijlociu și cu Jared Kushner, ginerele și consilierul apropiat al lui Donald Trump. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Înalt oficial palestinian internat și tratat în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*