Într-un muzeu indonezian, vizitatorii se pozează alături de figura lui Hitler, pe fundalul lagărului de la Auschwitz

Un muzeu din Indonezia a expus o figură de ceară a lui Adolf Hitler plasată pe fundalul lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.
Reacționând la valul de reacții negative, ”Da Mata”, un muzeu cu lucrări din ceară și efecte vizuale din localitatea Yogyakarta, a susținut că este vorba de ceva ”distractiv”.
‘Nici un vizitator nu s-a plâns de asta. Cei mai mulți dintre vizitatorii noștri se distrează, deoarece știu că acest lucru este doar un muzeu de divertisment”, a declarat Warli, un reprezentant al departamentului de marketing al muzeului.
Warli a spus că Hitler a fost ”una dintre figurile preferate pentru vizitatorii noștri pentru a se poza”.

Centrul Simon Wiesenthal și Human Rights Watch au denunțat această prezentare.
”Totul este greșit. Este greu să găsești cuvinte pentru a exprima cât de vrednic de dispreț este acest lucru. Fundalul este dezgustător. Își bate joc de victimele care au intrat și nu au mai ieșit niciodată”, a declarat rabinul Abraham Cooper, decan asociat al Centrului Simon Wiesenthal.
La rândul său, Andreas Harsono, cercetător în Indonezia pentru Human Rights Watch, a calificat prezentarea drept ”revoltătoare”.
Warli a spus că muzeul va lua în considerare îndepărtarea afișajului, după ce a fost informat de criticile venite din partea Centrului Simon Wiesenthal. Cu toate acestea, el a ținut să menționeze: ”Vom urma cele mai bune sfaturi și vom lua în calcul reacția publicului. Lăsați oamenii să judece dacă personajul este bun sau rău”.
Într-un comunicat oficial dat publicității ieri, duminică, muzeul a anunțat că statuia din ceară a lui Hitler a fost îndepărtată. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Într-un muzeu indonezian, vizitatorii se pozează alături de figura lui Hitler, pe fundalul lagărului de la Auschwitz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*