Irak: Statul Islamic a aruncat în aer moscheea unde liderul său și-a făcut unica apariție publică (VIDEO)

Miercuri, grupul terorist Statul Islamic (SI) a aruncat în aer minaretul înclinat al orașului vechi din Mossul și moscheea adiacentă, unde Abu Bakr al Baghdadi, liderul grupării teroriste, și-a facut singura sa apariție publică în 2014, a anunțat comandantul armatei irakiene responsabile de ofensiva din Mossul.

 

SI a reacționat imediat, prin intermediul agenției sale de propagandă Amaq, acuzând aviația americană de a fi distrus, prin bombardare, cele două monumente.
“Forțele noastre se pregăteau să înainteze în vechiul oraș și atunci când au ajuns la 50 de metri de moscheea Al-Nuri, Daesh (Statul Islamic, n. r.) a săvârșit o nouă crimă istorică, aruncând în aer moscheea Al-Nouri și Al-Hadba, minaretul înclinat adiacent”, a spus generale Abdulamir Yarallah într-un comunicat de presă.

                                        Distrugerile cauzate de explozie

Distrugerea a două dintre cele mai renumite monumente din cel de-al doilea cel mai mare oraș din Irak, a avut loc în cea de-a patra zi a ofensivei desfășurate de armata irakiană împotriva SI, cu sprijinul coaliției militare conduse de Statele Unite ale Americii.
Al-Nouri și Al-Hadba se alătură lungii liste de monumente istorice distruse de SI în Irak și Siria de la proclamarea de către Abu Bakr al-Baghdadi a “califatului” său, în zonele controlate de grupul său în aceste două țări, în urmă cu trei ani. (Anima News)

Abu Bakr al Baghdadi, liderul SI, în 2014, în interiorul moscheii Al- Nouri, proclamându-și ”califatul

Moscheea Al-Nouri în toată splendoarea ei, înainte de a fi distrusă de Statul Islamic

Comments

comments

Be the first to comment on "Irak: Statul Islamic a aruncat în aer moscheea unde liderul său și-a făcut unica apariție publică (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*