Iranul declară că a testat ”cu succes” noua sa rachetă Khoramshahr capabilă să lovească Israelul (VIDEO)

Forțele armate iraniene au luat parte la o paradă militară la Teheran, care a a constituit debutul Săptămânii sacre de apărare, ocazie cu care republica islamică aduce un omagiu sacrificilor făcute în timpul războiului împotriva Irakului (1980-1988) .
Membrii armatei, forțele Gardienilor Revoluționari (CGRI) și miliția Bassidj, o unitate de voluntari din cadrul CGRI, au fost prezenți la această paradă, la care au fost, de asemenea, prezentate rachete sofisticate de producție internă, inclusiv Khorramshahr, care are o rază de 2.000 km, potrivit postului oficial Press TV.

Președintele iranian Hassan Rohani a declarat că țara sa va continua să-și dezvolte programele de apărare în pofida presiunii occidentale.
“Vom dezvolta puterea noastră militară și defensivă cât mai mult cu putință. Și pentru asta, Iranul nu are nevoie de permisiunea nimănui”, a spus el.
Asigurând că această putere militară este acolo doar pentru a juca un rol descurajator, Rohani a promis sprijinul țării sale “popoarelor oprimate din Yemen, Siria și Palestina”, conform Press TV.
Președintele iranian a a atacat din nou Israelului și pe omologului său american Donald Trump, care a criticat sever Iranul în fața Adunării Generale a ONU.
Reamintim că Washington și Tel Aviv acuză Teheranul că destabilizează Orientul Mijlociu și susține terorismul, acuzații pe care Iranul le neagă. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Iranul declară că a testat ”cu succes” noua sa rachetă Khoramshahr capabilă să lovească Israelul (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*