Israel: 30 de puști de asalt au fost furate dintr-o bază militară

Poliția și armata israeliană au deschis o anchetă, după ce treizeci de puști de asalt au fost furate din depozitul de arme al unei baze militare din sudul Israelului, unde se află la ora actuală militari din cadrul renumitei brigade Ghivati.

După această șocantă descoperire, comandantul regiunii de sud, generalul Eyal Zamir, a numit o comisie de anchetă condusă de colonelul Itai Brin, pentru a încerca să recupereze armele și să descopere hoții.

La rândul ei, poliția a deschis și ea o anchetă.

Autoritățile încearcă să determine, de asemenea, dacă hoții au fost ajutați de soldații de la baza pentru că nu era nici o urmă de spargere.

În urmă cu trei ani, a avut loc un incident în care soldați din cadrul brigăzii Ghivati au fost implicați în furtul de echipamente militare din armata israeliană pentru organizațiile criminale din sudul țării.

Săptămâna trecută, o nouă directivă a intrat în vigoare și în conformitatea cu aceasta, soldaților le va fi permis să tragă în picioarele hoților care încearcă să fure arme din bazele militare sau de pe terenul de antrenament.
Până la punerea în aplicare a acestei noi politici, soldaților nu le este permis să tragă, chiar dacă hoții sunt prinși în flagrant delict.

Deși furtul de echipamente este un adevărat flagel, recentul furt este un eveniment de mare amploare, având în vedere că este vorba de un mare număr de arme automate. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: 30 de puști de asalt au fost furate dintr-o bază militară"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*