Israel: Autoritatea pentru inovații lansează licitația pentru al doilea incubator biotehnologic în nordul țării

Autoritatea pentru Inovații din Israel (AII) a lansat săptămâna aceasta o nouă licitație competitivă pentru a-și deschide cel de-al doilea incubator biotehnologic.

“Incubatoarele tehnologice start-up ale Autorității s-au dovedit a fi un instrument important pentru crearea de companii inovatoare într-o varietate de domenii”, a declarat ministrul israelian al Economiei și Industriei, Eli Cohen. Acest incubator suplimentar de biotehnologie va servi ca o poartă de acces pentru companiile farmaceutice multinaționale și fondurile de investiții specializate pentru a sprijini start-up-urile israeliene.
“Acordăm o importanță deosebită înțelegerii nevoilor industriei hi-tech, adaptarea programelor la aceste nevoi și dezvoltarea tehnologiei. Misiunea noastră este, în primul rând, de a servi industria și de a permite acesteia să dezvolte și să primească sprijinul optim necesar pentru a reuși.
“Aceasta este o altă parte a <planului nordic>, în curs de desfășurare, care va ajunge la 230 milioane euro până la sfârșitul anului 2018”
CEO al IIA, Aharon Aharon, a explicat în continuare că infrastructura de cercetare, serviciile relevante și potențialul vast al capitalului uman se dezvoltă acum în sectorul nordic al Israelului.
“Aceste bunuri de baza – impreuna cu un incubator de biotehnologie care va ajuta la infiintarea de noi intreprinderi – vor face posibilă crearea unui ecosistem important in domeniu și consolidarea industriei farmaceutice din Israel”, a spus Aharon.
În urma deciziei guvernului potrivit căreia Autoritatea examinează posibilitatea înființării unui incubator biotehnologic în nord, consiliul IIA a decis lansarea unei noi licitații competitive pentru un al doilea incubator de biotehnologie, în urma succesului ofertei precedente câștigate de FutuRX.
Se speră că noul incubator biotehnologic va contribui la construirea industriei farmaceutice în Israel prin conectarea investitorilor și a partenerilor strategici care pot ajuta la identificarea proiectelor tehnologice inovatoare și la transformarea acestora în noi companii. Programul este supus unui proces de aprobare, conform legii.
Prima licitație a adus în Israel două societăți multinaționale: ”Johnson & Johnson” din S.U.A. și ”Takeda” din Japonia, împreună cu fondul de capital de risc OrbiMed, fondat de mult timp.
Incubatorul FutuRx a investit deja în stabilirea a 10 întreprinderi noi, iar capacitățile complementare ale corporațiilor multinaționale împreună cu un fond de capital de risc au dovedit deja că aduc o mare valoare start-upurilor – atât în ​​incubator cât și după plecarea companiilor. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Autoritatea pentru inovații lansează licitația pentru al doilea incubator biotehnologic în nordul țării"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*