Israel: Celebrul chef al restaurantului ”Rafael” din Tel Aviv, arestat la întoarcerea sa din Franța

Raphi Cohen (foto), celebrul chef israelian al restaurantului ”Raphael”, renumit în Tel Aviv, a fugit din Israel în Franța în aprilie anul trecut, în plină procedură judiciară. Restaurantul Raphael, plin de datorii, se confruntă cu mari dificultăți financiare.
Raphi Cohen și-a părăsit nava, atunci când banca Leumi a decis să nu mai plătească. După fuga lui în Franța, angajații au cerut tribunalului închiderea restaurantului.
În paralel, Raphi Cohen este, de asemenea, acuzat că ar fi amenințat că-l va ucide pe un angajat al băncii.
Choen a fost arestat pe aeroportul internațional Ben Gurion, la întoarcerea sa în Israel.

Raphi Cohen a fost chef al unuia dintre restaurantele cele mai populare din Tel Aviv, în urmă cu 3 ani. Restaurantul “Raphael” a fost plasat printre cele mai bune zece restaurante din Israel de către Saggi Cohen, criticul culinar al ziarul israelian ”Maariv”.
Ghidul Frommer îl considera pe Raphi Cohen drept unul dintre cei mai buni bucătari din Israel, meniurile sale combinând preparate din bucătăria franceză, marocană și mediteraneenă, dar cu o puternică notă de arome de Israel.
După dispariția lui Raphi Cohen, plecat în Franța, angajații au cerut instanțelor judiciare eliberarea unui ordin de închidere a restaurantului pentru neplata salariilor timp de șase luni. Restaurantul, care  contractase datorii mari nu mai plătea nici angajații și nici furnizorii, întru-cât banca Leumi stopase plățile.
Pe de altă parte, Raphi Cohen, auto-exilat în Franța, ar fi amenințat de mai multe ori cu moartea, prin SMS, un angajat al băncii Leumi, pe care-l considera responsabil.
Raphi Cohen a fost arestat la sosirea sa în Israel și dus direct la secția de poliție din Tel Aviv. Tribunalul a extins reținerea sa, refuzând cererea avocatului său care a solocitat arest la domiciliu. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Celebrul chef al restaurantului ”Rafael” din Tel Aviv, arestat la întoarcerea sa din Franța"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*