Israel: Confruntări cu poliția într-un sat arab, soldate cu un mort și răniți

Un bărbat a fost ucis și alți câțiva răniți ușor, în urma ciocnirilor dintre protestatari și poliție, care au izbucnit luni seara în Kafr Qasim, un oraș predominant arab din centrul Israelului, a declarat poliția israeliană.
Protestatarul ucis de către un ofițer de poliție este Mohammed Taha, un tânăr de 27 de ani, potrivit site-ului de știri Ynet.
Cu toate acestea, circumstanțele din jurul morții tânărului au rămas oarecum neclar, indica mass-media.
Potrivit autorităților, un membru a-l forțelor de ordine a tras asupra bărbatului, explicând că s-a simțit în pericol.
“Fiul meu nu a reprezenta nici un pericol și dacă agentul de securitate s-a simțit în pericol, el ar fi trebuit să vizeze piciorul și nu să-i tragă trei gloanțe în cap. El a tras pentru a ucide, nu pentru a intimida”, a declarat tatăl victimei, site-ului Ynet.
“Fiul meu este o victimă a urii poliției, care este un pericol și o amenințare la adresa comunității arabe. Acesta a fost fiul meu cel mare, s-a căsătorit acum doi ani și așteapta un copil. O întreagă viață de familie a fost distrusă, precum și cea a soției lui. Sper că Dumnezeu va distruge și viața lor”, a adăugat el.
Incidentele au izbucnit în jurul orei 23:30 (ora Israelului), când, la intrarea în oraș, poliția a verificat actele unui rezident din Kafr Qasim. În timpul acestei verificări, polițistul a constatat că individul era căutat și a încercat să-l rețină.
Poliția a declarat că bărbatul s-a opus arestării și a atacat ofițerii. Aproximativ cincizeci de persoane au reușit să-l recupereze din mâinile poliției. Polițiștii au reușit în final să-l rețină pe suspect, dar au fost atacați cu pietre. Poliția a arestat și un alt protestatar, și-a părăsit orașul cu cei doi suspecți.
După acest incident, sute de protestatari s-au adunat la intrarea în oraș și în jurul clădirii poliției. Mulți dintre ei au început să arunce cu pietre în polițiști și trei mașini ale poliției au fost incendiate în timpul confruntării.
Unul din paznicii aflați la postul de poliție, “simțindu-se în pericol” și “fiind cuprins de panică”, a deschis focul asupra protestatarilor. Unul dintre ei, Mohamed Taha, grav rănit, a fost evacuat la spitalul Beilinson, dar a decedat în scurt timp.
Poliția a deschis o anchetă privind circumstanțele morții. În localitate a fost declarată stare de urgență.
(Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Confruntări cu poliția într-un sat arab, soldate cu un mort și răniți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*