Israel: Confruntări violente între manifestanți arabi-israelieni și forțele de ordine

Zeci de protestatari mascați au ars cauciucuri și au aruncat cu pietre în forțele de poliție israeliene, sâmbătă seara, în cartierul Jaffa (Yaffo) situat în sudul metropolei Tel Aviv, în timpul confruntărilor care izbucniseră cu cîteva ore înainte, după ce poliția a tras în direcția a doi bărbați implicați în schimburi de focuri.
Cei doi bărbați, arabo-israelieni, locuitorii din Jaffa, au fost răniți în urma acestei acțiuni și au fost transportați la spital, unde unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 21 de ani, murit din cauza rănilor.
Poliția a blocat unele părți ale străzii principale Yefet din Jaffa, interzicând accesul vehiculelor, pentru a pune capăt confruntărilor.
Potrivit poliției, opt protestatari au fost arestați pentru a fi interogați.

Sute de polițiști, o mare parte dintre ei transferați din Ierusalim, au fost mobilizați pentru a preveni orice incident în timpul înmormântării tânărului, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.
Sâmbătă, poliția a urmărit doi bărbați suspectați de a fi implicați într-un schimb de focuri în portul Jaffa. Pe parcursul urmăririi, polițiștii au tras în direcția celor doi care se aflau pe o motocicletă, rănindu-i.
Ramzi Ktilat, o apropiată a familiei tânărului omorât, a acuzat poliția pentru că nu a oferit detalii cu privire la incident. “Nimeni nu vede nici un motiv pentru tirurile polițiștilor, poliția nu ne oferă nicio explicație și ne ascunde informații”, a declarat bărbatul, adăugând: “Vom face totul pentru a se face dreptate. Poliția l-a ucis pur și simplu. Ea își permite să verse sângele cetățenilor arabi, care nu reprezintă nimic în ochii lor. Este intolerabil”.
Pe parcursul înmormântării tânărului arab, mulțimea furioasă a aruncat pietre în direcția polițiștilor și a spart parbrizele mașinilor forțelor de ordine. În plus, un jurnalist al Canalului 2 al televiziunii israeliene a fost rănit ușor și a fost transoportat la spital. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Confruntări violente între manifestanți arabi-israelieni și forțele de ordine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*