Israel: Doi arabi israelieni suspectați de pregătirea unui atentat pe Muntele Templului au fost arestați

Autoritățile israeliene au dezvăluit joi că au arestat la începutul acestei luni trei arabi israelieni care au susținut Statul Islamic (SI), doi dintre ei fiind suspectați că ar planificat un atentat terorist pe Muntelui Templului din Ierusalim, asemănător cu atacul armat ucigaș din 14 iulie.
Said Gasub Mahmud Jabarin, 26 ani (foto), Faris Salah Mahmud Mahajna, 24 ani, și un al treilea individ de 16 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, toți trei din satul arab Umm al-Fahm din nordul Israelului, au fost arestați pe 17 septembrie, de către Agenția de Securitate israeliană (ISA), în colaborare cu poliția israeliană, potrivit unui comunicat. ISA a arătat că Said Jabarin și minorul care a fost arestat împreună cu el, au planificat un atac armat pe Muntele Templului. Cel de-al treilea individ, Faris Mahajna, nu a fost legat de complotul terorist, dar echipament militar, inclusiv o pușcă semi-automată “Carl Gustav”, au fost confiscate la domiciliul său.
“Atacul a fost dejucat datorită serviciul de informații ISA, care a reușit să oprească membrii acestei celule la timp”, a spus un înalt oficial al agenției, reamintind că israelienii care susțin SI sunt considerați o “amenințare gravă”.
Potrivit rechizitoriului, suspecții au menționat posibilitatea de a se alătura rangurilor SI în Siria, dar în cele din urmă au decis să planifice un atac terorist vizând “personalul de securitate și civili ne-musulmani”, la colțul unei mici piețe din apropierea Muntelui Templului din Ierusalim, bărbații planificând să se sinucidă în timpul atacului pentru a deveni “martiri”.
Reamintim că doi polițiști israelieni, Hail Stawi, 30 de ani și Kaamil Shanan, în vârstă de 22 de ani, au fost uciși într-un atac armat la Poarta Leilor, la intrarea pe Muntele Templului (Esplanada Moscheilor pentru musulmani). Cei trei teroriști, autorii acestui atentat, au fost, de asemenea, arabi israelieni originari din Umm al-Fahm.
În plus, doi frați israelieni arabi, tot din Umm al-Fahm, au fost inculpați în august pentru sprijinirea SI, posesie ilegală de arme și contacte cu un “agent străin”, membru al organizației teroriste. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Doi arabi israelieni suspectați de pregătirea unui atentat pe Muntele Templului au fost arestați"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*