Israel: Justiția retrage cetățenia unui terorist arab israelian

Tribunalul din orașul israelian Haifa a aprobat o cerere a ministrului de Interne, Arye Deri, de a revoca cetățenia lui Alaa Ziad, un arab israelian din localitatea Umm al-Fahm, din nordul Israelului, care a efectuat un atac cu cuțitul si mașină-berbec lângă Gan-Shmuel în octombrie 2015.
Curtea a indicat că Ziad va primi un statut temporar, care va fi prelungit la latitudinea ministrului de Interne, în cadrul legii privind cetățenia israeliană.
Ziad va putea contesta decizia, dar în caz de eșec, cetățenia îi va fi retrasă în octombrie 2017.
“Revocarea cetățeniei lui Ziad constituie o măsură adecvată și proporțională. În afară de drepturi, toți cetățenii au și obligații, dintre care una este loialitatea față de Stat, care se exprimă, de asemenea, și prin obligația de a nu desfășura activități teroriste în scopul de a afecta locuitorii Statului și securitatea sa. Cetățenilor israelieni nu ar trebui să le fie permis să amenințe viața și demnitatea altor cetățeni. Oricine decide să efectueze astfel de acte de terorism ar trebui să fie exclus din rândul populație. Ziad a profitat de libertatea de circulație pentru a submina securitatea Statului și pacea populație”, a scris judecătorul Avraham Elyakim în decizia sa.

Reamintim că pe data de 11 octombrie 2015, teroristul Alaa Ziad a pătruns în forță cu vehiculul pe care-l conducea într-o stație de autobuz de pe traseul 65 de lângă Gan Shmuel, rănindu-l grav pe soldatl israelian Orel Azuri. După aceea, Ziad a ieșit din mașină și l-a înjunghiat pe Azuri și alți doi soldați, înainte de a fi arestat.
În timpul procesului, teroristul s-a apărat spunând că nu a avut intenția de a efectua un atac și că el “pur și simplu a pierdut controlul vehiculului”. N-am făcut nimic. Vor să mă transforme într-un terorist. Nu știu ce vor. Eu nu sunt un terorist”, a strigat el.
În luna iunie a acestui an, Alaa Ziad a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Justiția retrage cetățenia unui terorist arab israelian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*