Israel: O zonă de pe Podișul Golan decretată perimetru militar securizat

Regiunea de pe Podișul Golan aflată în apropiere de granița cu Siria, va fi temporar interzisă civililor, a anunțat armata israeliană, în contextul creșterii tensiunilor la frontieră, după un tir pierdut în timpul unui conflict sirian, tir care a aterizat pe teritoriul israelului.
Armata a precizat că un anumit număr de”zone frecventate” din regiunea Quneitra vor fi închise pentru civili până la noi ordine, afirmând, însă, că fermierilor li se va permite să-și cultive câmpurile din această regiune, dar nu se vor putea apropia de graniță.
Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat luni că Israelul are “nici o intenție de a lansa o operațiune militară” împotriva Siriei sau grupurilor de rebeli care luptă pe solul sirian.
“Noi nu intenționăm să ne angajăm în exerciții militare în partea de Nord sau de Sud”, a spus Lieberman, înainte de a adăuga: “Dar noi nici nu intenționăm să fim inactivi. Minor sau nu, fiecare incident va fi urmată de un răspuns”.
În timp ce Israelul a adoptat în mod oficial poziția de non-interferență în ceea ce privește războiul civil sirian, timp de șase ani, săptămâna trecută au apărut rapoarte indicând faptul că statul evreu ar fi finanțat un număr mic de grupuri de rebeli care operează în regiunea de frontieră, în scopul de a stabili o zonă-tampon în sudul Siriei.
Un raport publicat săptămâna trecută pe site-ul News Deeply și în Wall Street Journal, conține interviuri cu rebelii sirieni care susțin că au primit plățile lunare din partea Israelului pentru finanțarea armelor, munițiilor, combustibilului și alimentelor.
Șeful statului major al armatei israeliene, Gadi Eizenkot, a negat aceste acuzații, declarând la o conferință anuală privind politica și strategia: “Israel nu intervine în războiul din Siria”. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: O zonă de pe Podișul Golan decretată perimetru militar securizat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*