Israel: Primăria orașului ultra-ortodox Bnei Brak amenință cu blocarea lucrărilor la metrou de Yom Kippur și Shabat

Scandalizați, alături de cetățenii localității, oficialii primăriei orașului israelian ultra-otodox Bnei Brak, au anunțat că, în cazul în care compania guvernamentală NTA refuză să-și oprească lucrările de forare pentru construirea metrolui în ziua sfântă de Yom Kippur (Ziua Ispășirii, cea mai sfântă zi a iudaismului), orașul va cere instanței să blocheze lucrările.

Primăria afirmă că decizia NTA de a menține echipamentele la fața locului în weekend este o încălcare a unui acord semnat între primarul orașului Bnei Brak, Hanoch Zeibert, și generalul Gil Shabtai, reprezentant al guvernului, care interzice săpăturile și alte lucrări pe șantierele viitorului metrou, de Sabat și de Yom Kippur.
Scrisoarea societății către avocatul municipalității Bnei Brak, a fost primită de oficialități după sosirea echipamentului de exploatare a tunelurilor din oraș, cea mai recentă ”salvă” într-o luptă continuă dintre NTA și municipalitatea Bnei Brak privind construcția metroului în timpul Shabatului.
Mașinile nu vor fi operative în timpul zilei sfinte de Yom Kippur, a clarificat NTA. Totuși, compania a insistat ca echipamentul să rămână pe loc și să fie întreținut în permanență din motive de siguranță. “Suntem o companie guvernamentală care operează în conformitate cu legea”, a spus NTA.
Ca răspuns, orașul a avertizat că, în cazul în care compania va refuzat să respecte acordurile semnate, “vom evalua opțiunea de a adresa instanței o cerere de oprire a lucrărilor”.
Angajații care vor rămâne și vor supraveghea echipamentele în timpul zilelor de Shabat și de Yom Kippur, nu vor fi evrei, a spus NTA.
“Nimeni din municipalitatea Bnei Brak nu a crezut vreodată că o firmă guvernamentală ar sprijini o încălcare a acordurilor scrise și semnate care interzic ca lucrări de construcții să aibă loc de Shabat. Municipalitatea va face tot posibilul pentru a preveni astfel de evenimente grave”, a spus primarul. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Israel: Primăria orașului ultra-ortodox Bnei Brak amenință cu blocarea lucrărilor la metrou de Yom Kippur și Shabat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*